Apex Legends

Áll a bál az Apex-ben! – A világ legjobb játékosait kapták csaláson!


A világ legjobbjait érték tetten csaláson

Csalók szinte minden online multiplayer játékban voltak, vannak és lesznek, és jelenleg úgy tűnik, hogy harcolni ellenük, megtizedelni lehet őket, de teljesen eltűnni még egy jó ideig nem fognak. Bár többen utánamentek már a témának, hogy pontosan mi vesz rá egy átlagos játékost a csalásra, de egyelőre még nem tudni pontosan. Az viszont már teljesen más megközelítést igényel, hogy a világ legjobbjainak számító profi játékosokat mégis mi terel erre a tisztességtelen útra.

Nos, erről tudna mesélni most Xynoa és Skittle nevű profi Apex Legends játékos, akik a platformok közötti összesített világranglistán a legjobb 10-ben szerepelnek, ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy csalás miatt kell hamarosan felelniük.

A két játékos jelenleg a Predator rankot tapossa, mikor pár szemfüles kiszúrt egy apróságot az egyik meccsük során a spectate módban. Ezen a szinten természetesen nem arra kell gondolni, hogy aimbotot, wallhacket vagy bármi egyéb külső szoftveres hacket használnának, nem.

A játékosok a szigorúan tiltott – nevezzük csak – friendly boost (teaming) csalást használják, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy egy másik csapattal kiegészülve növelik a saját esélyeiket. A másik csapat tehát csak azért van a játékban, hogy őket segítse, ezzel a létszámfölénnyel juttatva őket tisztességtelen előnyhöz.

Az esetet meg is örökítették, így a Redditnek hála hamar körbeért a csalás vádja…

The #1 and #2 Apex predators Xynoa and Skittles caught 6 man teaming on EU servers from r/apexlegends

Az dolog olyannyira szárnyra kapott, hogy igen gyorsan el is ért a Respawn-hoz is, így az egyik vezető fejlesztő Twitteren kommentálta a dolgot, amiben elismerte a komolyan csalás gyanús helyzetet, de mielőtt bármit is tennének muszáj kivizsgálniuk az ügyet.

A játékos közösség felrobbant, és a szerintük bizonyított eset után hasonló bánásmódot követelnek mint amilyet ők is kapnának. A szomorú helyzet viszont az, hogy az Apex Legends ranked módjában mondhatni nem kivételes eset a fenti, ugyanis egyre másra számolnak be hasonlókról esetekről. Ennek persze könnyedén elejét lehetne venni, ha a meccseket cselesen otthagyók valamilyen formában büntetve lennének, úgy mint teszik azt más játékokban is, de jelenleg nehéz, vagy lehetetlen megmondani, hogy egy disconnect-féle kilépés szándékos volt-e, avagy sem.

Ennek megoldásáig elkerülhetetlenek lesznek a hasonló helyzetek, amikben bizony jól ismert top játékosok használják ki a csalásnak ezt a formáját…

6 Predators Teaming on Xbox. Take action immediately so legit players can earn a rightful spot. Multiple of them are even top 10. One threatened to boot me offline. More below. from r/apexlegends

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva