Apex Legends

Az Apex Legends-be az eddigieknél is több Titanfall tartalom érkezhet a jövőben!


Mi lehet az Apex és a Titanfall jövője? Lehetséges egy jövőbeli crossover, vagy végleg búcsúzhatunk a titánoktól?

A Respawn Entertainment egészen nagy reményekkel vágott bele a Titanfall első részének fejlesztésébe. A játékot eredetileg még az Infinity Wardos érában küldték tervezőasztalra, és a korabeli pletykák szerint ez volt az oka annak is, hogy végül kiléptek az IW – Activision berkeiből, hogy a futószalagon gyártott Call of Duty-k helyett megszülethessen az óriásrobotos lövölde.

A terveik annak ellenére sem váltak be, hogy a játék egyébként egy igen remek online móka lett, viszont a kampány – és a megfelelő marketing – hiányában sokakat tántorított el a vásárlástól, így a siker is elmaradt.

A második rész viszont kigyomlálta az összes korábbi “hibát”, és egy olyan sztori módot szállított, amit még a CoD sorozat is megirigyelhet, a többjátékos mód szinte tökéletességéről pedig már nem is beszélve. A siker viszont ezúttal is elmaradt. Ugyan a kicsi, ámde stabil játékosbázis sokáig a hátán cipelte, ez mégsem bizonyult elégnek ahhoz, hogy meggyőzze a készítőket a folytatás elkészítéséről.

Időközben viszont a semmiből jelent meg az Apex Legends, ami egy csapásra az egyik legsikeresebb kompetitív online battle royale lövölde lett.

Az Apex Legends vált azzá, aminek a Titanfallt szánták, ami azért lehet fontos, mert szinte mindenben egyezik a titános shooterrel. (Persze azt leszámítva, hogy az Apex kizárólag battle royale-ként játszható.) A két játék egyazon univerzumban játszódik sőt, az Apexben ugyanazok a fegyverek, ugyanazok az épületek jelennek meg, de megemlíthetjük a karakterek képességeinek java részét is, amik szintén ismerősek lehetnek a veterán Titanfall játékosok számára.

A Respawn egyik alapítója és vezető fejlesztője, Vince Zampella az amerikai IGN-nek adott interjújában elárulta, hogy a jelenlegi terveik között nem szerepel egy újabb Titanfall készítése, nem dolgoznak a folytatáson. Ha valaki az óriásrobotos világ eseményeinek alakulására, vagy az abban játszódó apró történetekre kíváncsi, akkor az az Apex Legends-ben találhatja meg a számításait.

Zampella hozzátette, hogy az Apex Legends történetének egy pontján szívesen látna egy egyfajta Titanfall feltámadást is, ami keretén belül sokkal többet emelnének át az óriásrobotokból mint tették azt ezidáig.

A történetet viszont árnyalja, hogy az Apex egyfajta szerelemproject volt, aminek fejlesztését komoly feltételekhez kötötte az EA; a készítését engedélyezték, de nem különösebben támogatták meg anyagilag, valószínűleg ezért is dönthetett úgy a csapat, hogy szinte minden korábbi, az előző játékukban használt anyagot átültetnek az új IP-ba, így legalább nem megy kárba semmi. 

A Titanfall egy jó időre való lelövése tehát üzleti és nem kreatív döntés – és persze a várakozást nem könnyíti meg -, de ez lehet egy jól megfontolt döntés is, amiből a rajongók hosszútávon remekül profitálhatnak majd. Ugyanis az Apex népszerűsége nem várt növekedést hozott a Titanfall 2 multiplayer részébe ezért könnyen lehet, hogy a jövőben még inkább fokozzák majd az érdeklődést, így az esély is nagyobb lehet arra, hogy a Titanfall 3 már sikercímként lesz elkönyvelve sőt!

Ha a Respawn és az EA számításai beigazolódnak, akkor még az is megeshet, hogy az Apex Legends karakterei komoly szerepet kapnak a következő Titanfall játékban. Arra viszont, hogy ez kiderüljön még jó sok évet kell várnunk…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva