BoardGame

6000 forintos figyelmesség a járvány végére – ingyen van a legújabb Pandemic


A Hot Zone - North Americát nem lehet kapni nálunk, de még megrendelni se lehet magyar webshopból.

A Pandemic a koronavírus előtt is az egyik legnépszerűbb és legismertebb társasjáték volt, de a járvány még jobban ráirányította a figyelmet – lényege, hogy a játékosoknak együtt kell legyőzniük – az alapjátékban – az egész világot fenyegető vírust. A Játsz/ma társasjáték-kávézó pedig pont a küszöbön álló covid-19-járvány előtt rendezett nagy sikerű Pandemic-házibajnokságot.

A Mit Játsszunk? több mint 1500 magyar játékos által kitöltött, nem reprezentatív felmérésén is negyedik lett, melyet 13 százalék jelölt meg ismert és szeretett játékként; a felmérésről itt írtuk. A Board Game Geek tavalyi évről szóló összesítésében is be tudott kerülni a tíz legtöbbet játszott cím közé, ráadásul a 12 éve megjelent alapjáték; erről is írtunk, itt.

Pedig ez, tehát maga az alapjáték már 12 éves, igaz, azóta összesen 15 kiegészítő, folytatás, verzió jött ki; 2016-ban jött ki lovecraftos például (Reign of Cthulhu), két éve ókori rómás, és van már két legacy-típusú verzió is. Illetve szintén ’16-ban jött ki az első egy kisebb területen játszódó verzió, az Iberia, de ez egyben történelmi is, a XIX. századi Ibériában, tehát Portugáliában és Spanyolországban játszódik. Hazai kiadója a Gémklub, mely az alapjáték mellett hozta A labor és a Pengeélen kiegészítőt, illetve a két legacys verziót.

Legutóbbi változat, a kisebb, utaztatható és bárhol elővehető Hot Zone – North America idén jelent meg, ami így nyilván nem tudott még megjelenni rendes kiadásban nálunk, de a jogokat tulajdonló nemzetközi kiadó, a Z-Man Games most ingyenesen elérhetővé tette az egészet, szabályokkal, kártyákkal, táblával, mindennel együtt. A pdf-fájlok szerkeszthetők, így simán lehet magyarítani is a játékot. Amit amúgy magyar shopban nem is lehet megrendelni, legalábbis is mi nem találtunk ilyen opciót. A kiadó oldalán majdnem 20 dollárért lehet megszerezni a rendes, dobozos verziót.

Ingyen innen letölthető.

 

 

Ez is siker, de nem nemzetközi siker Magyarországon, hanem magyar siker nemzetközi szinten!

Győri Zoltán játéka bekerült a legrangosabb nemzetközi társasjátékos díj longlistjére

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva