Call of Duty

Szintet léptek a camperek: vigyázzatok, ha bunkert nyitnátok!


Legyetek óvatosak: megjelentek a kalóz camperek!

A kompetitív akciójátékok egyik legkérdésesebb, sokak számára legfrusztrálóbb problémája a camperkedés. A sunyulós taktikát kétségtelenül azok válasszák inkább, akik híján vannak az eredményes játékhoz elengedhetetlen ügyességgel és taktikai érzékkel, esetleg a kitartással állnak hadilábon, ami az előző kettő elsajátításához lenne szükséges. De az okok talán nem is olyan lényegesek, leginkább az számít, hogy egészen idegesítő pillanatokat tudnak okozni.

A Warzone egyik újítása a bunkerek kinyílása, ahol remek lootra, vagy akár egy csak onnan megszerezhető blueprintre csaphatunk le. Igen ám, viszont nem olyan egyszerű belépni a játékosok fantáziáját leginkább mozgató 11-es bunkerbe, így több meccsen átívelő komoly erőfeszítésekre is szükség lehet míg sikerül egy-egy csapatnak kinyitnia. 

Akadnak viszont olyanok, akiknek nincs ínyére a munka és a legrövidebb úton szeretnének hozzájutni bent csücsülő kincsekhez. Ez a gyakorlatban pontosan annyit tesz, amit ti is gondolnátok: választanak egy nehezen belátható, vagy megközelíthető helyet és kezdődhet a kalózcamp, ami nyilván baj, mert legtöbbször sikeresek is tudnak lenni…

Ehhez nyilván az Infinity Wardnak van a legkevesebb köze, viszont a gond tudatában, illetve a valóban elképesztő mennyiségű problémás visszajelzést látva a jövőben kicsit átdolgozhatnák a bunkerek elhelyezkedését és/vagy megközelítését.

Az Apex Legends-ben például szinte lehetetlen a Vaultok közelében campelni, hála azok kialakításának, így a meglepetést okozó csapatnak is pontosan ugyanannyi esélye van elbukni, mint a kulccsal rendelkezőnek.

“B*****tok meg! Nem érdemlitek meg a blueprintet! Emberek játékról játékra, óráról órára komoly munkát fektettek abba, hogy megkapják érte a jutalmukat. Szégyenek vagytok!”

To the people who camp Bunker 11… from CODWarzone

A Redditet ellepik az ilyen és ehhez hasonló posztok, amik rendre arról számolnak be, hogy szinte mindig vannak, akik egyszerűen becampelik a 11-es bunkert, ezzel teljesen elrontva mások játékát, amivel a bunker kinyitásáért tett erőfeszítéseiket teszik a nullával egyenlővé.

“Ti, akik csak ültök a bunkernél és arra vártok, hogy valaki, aki tényleg dolgozott érte kinyissa nektek: amit csináltok felérne egy bannal, teljesen tönkreteszitek mindenki szórakozását!”

Camping bunker 11 from Warzone

 

Itt nem csupán magáról a játékstílusról van szó, hanem egy jelenségről, egy mentalitásról. Ebben az esetben, ha valaki feltenné a kérdést, melyik a toxikusabb viselkedésforma: az ilyesfajta camperkedés, vagy a játékok nyilvánvaló elcsalása, nos, nehezen tudnék rá választ adni.

Míg a csalók nagyon jól tudják mit tesznek, még ha az indítékaik nem is olyan tiszták számukra sem, addig a mások szórakozását és kemény munkáját teljesen leromboló camperek azzal álltatják magukat, hogy ez is a játék része, így nincs ezzel gond és még a céljukkal is tisztában vannak.

Kéz kezet mos, a cél pedig szentesíti az eszközt, pedig látjuk, hogy egyáltalán nem. A fejlesztőknek ez esetben egyetlen dolguk lenne, mégpedig a campelés megnehezítése legalább a bunkerek közelében, hogy ne riasszanak el játékosokat attól, hogy vegyék a fáradtságot végigjátszani azt, amit nagyon szeretnének, hogy végigjátsszunk.

Bár könnyen előfordulhat, hogy a bunkerek hamarosan kikerülnek a Warzone-ból, ebben az esetben viszont reméljük figyelnek a játékosok visszajelzésére és a jövőben az alapján terveznek majd hasonlókat.

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen CoD hírről sem, akkor csatlakozz csoportunkhoz Facebookon:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva