BoardGame

Hozzánk is eljön az idei társasjáték-Oscar gémerkategóriájának egyik esélyese


Egy középkori, fantasys világban játszódó királyság elvadult és elveszett területeit kell újra felfedezni és feltérképezni benne.

Nemrég bejelentették a legrangosabb nemzetközi (ami igazából német) társasjátékdíj long- és shortlistjére került játékokat – utóbbira rákerült a Győri Zoltán Spicyja is, amiről itt írtunk. A három kategóriában, gyerekjáték, gémerjáték és főkategória osztott díj egyik shortlistes jelöltjének, az eredeti címén Cartographers magyar kiadását a héten jelentette be a Reflexshop. A Spiel des Jahres, melyet sokan a társasok Oscar-díjának is neveznek, győzteseit egyébként majd június 15-én és 20-án jelentik be.

A játékban, melynek magyar címét nem bonyolították túl, de minek is tették volna, Kartográfusok lett. Egy középkori, fantasys világban játszódó királyság elvadult és elveszett területeit kell újra felfedezni és feltérképezni benne, és szerencsére szó sincs kooperációról, a játékosok egymással versenyeznek, hogy elnyerjék a Királyi Kartográfus címet.

Arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikorra várható a megjelenés, csak annyit tudni, hogy még idén. A játék szép, a koncepció/kerettörténet izgalmas, úgyhogy várós!

 

Kedves gesztus!

6000 forintos figyelmesség a járvány végére – ingyen van a legújabb Pandemic

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva