Hearthstone

Nerfek utáni meta: a Demon Hunter harmadik gyengülése után is csúcsra tört, de nem népszerűségben


Mutatjuk hogy alakult a meta a nerfek után.

Két hete hozott le utoljára meta jelentést a VS data oldala, mivel azóta érkezett egy nerf csomag a játékba. Megérkezett a legújabb statisztika, lássuk mi változott!

A legnépszerűbb paklik

A legnagyobb átalakulást talán a népszerűségi táblázatban láthatjuk: Illidan bő 8 (!) százalékot esett vissza a nerfeknek köszönhetően, azonban így is a második legpopulárisabb – pakli terén pedig 11.40%-kal az aggro variáns a leggyakoribb vendég az asztalokon. Rexxar is kapta a nerfet, azonban a Highlander verzió érintetlen maradt, melynek következtében egyrészt a Hunter a leggyakrabban választott Class, másrészt a Highlander a Galakrond Rogue után a 3. legnépszerűbb pakli. Valeera választási aránya minimálisan esett csak vissza a két héttel ezelőtti helyzethez (2%), azonban itt még rengeteg minden változhat, mert a Galakrond Rogue jelenleg három verzióval dolgozik (Stealth, Secret és hagyományos), így mikor az optimális verziót megtalálják a játékosok, átalakulhat az erőviszony.

A legjobb paklik

Bár sokat visszaesett népszerűség terén, de győzelmi rátában bő két százalékot javított Illidan: az Aggro Demon Hunter ismét a meta királya! Őt követi a Highlander Hunter picit több, mint 53 százalékkal, odafért még az Enrage Warrior 52.29%-kal, valamint a Highlander Mage javított még nem keveset és ért fel a legfelsőbb tierbe 52.08 százalékos rátájának köszönhetően.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Ugyan a Demon Hunter matchupjaival már sokat foglalkoztunk a hetek során (így most is lerendezzük annyival, hogy továbbra is az Enrage Warrior az egyetlen valódi ellensége), mégis Illidan lesz terítéken pár sor erejéig. Egyrészt a VS oldala is leírja, hogy a győzelmi aránya azzal is összefügghet, hogy sokan próbálgatnak még más deckeket (ugye buffok is kerültek be a játékba), amit mindig az aggro verziók farmolnak le a legjobban, másrészt az Enrage Warriort majdnem csak feleannyian hozzák, mint a nerfek előtt.

Érdekesség még, hogy a gyengített lapok közül a Crimson Sigil Runner továbbra is ott virít a listában, azonban a Priestess of Fury-nak elég volt a 2 életpontos nerf, hogy kikerüljön – egyelőre a Vulpera Scoundrel vette át a helyét, azonban nem lennénk meglepődve, ha csak visszatalálna a listába a Priestess.

Esport 1 - Minden esport 1 helyen! - Különleges képességek: Így ...

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva