Call of Duty

Egy újabb glitch teszi tönkre a meccseket: ha ezzel találkoztok nagyon vigyázzatok!


Egy új hiba került elő, ami könnyen az életedbe kerülhet!

Egy újabb exploit keserítheti meg a játékosok életét, míg másokat óriási előnyhöz juttat. Most sajnos nem olyan hibáról van szó, mint amilyen a bandázzsal kapcsolatban került elő, ennél sajnos jóval rosszabb a helyzet.

Tegnap egy játékos Redditen osztott meg egy videót arról az esetről, mikor egy olyan játékost lőtt le, aki hasalva láthatóan sokkal gyorsabban mozgott a kelleténél, és hiába lőtte testen és talált fejen többször is, irreálisan sokára adta meg magát.

Dude lying prone moves like freakin’ lightning! What kind of sorcery is this??? from CODWarzone

Nem sokkal később egyre többen számoltak be a jelenségről sőt, egy killcam lebuktatta a hibát kihasználó játékost, ezzel megadva a megfejtést, hogy mégis mi okozza ezt a fajta anomáliát.

A megoldás pedig nem más, mint hogy ezek a játékosok valójában nem hasalva közlekednek, hanem állva és futva. Az áldozat természetesen ebből csak azt látja, hogy az ellenfél hasal, viszont a sebzést a normál állapothoz képest számolja, így olyan, mintha végig bokán lőnénk az etikátlan játékost. 

Never been so confused by a death from CODWarzone

És miért beszélünk etikátlan játékosokról, ha ez csak egy bug?

Nos, a helyzet az, hogy ezt a hibát kizárólag szándékosan lehet előidézni. Erről készült már egy bemutató videó is, amiben jól láthatjuk miről is van szó pontosan…

Az már más kérdés, hogy az ilyen etikátlan játékosok, akik kihasználják ezt és az ehhez hasonló exploitokat, milyen mértékben sértik a közösségi elveket, tehát mennyire számítanak csalóknak?! Véleményem szerint valamelyest biztosan: vannak, akik azért kutatnak ilyen hibák után, hogy a fejlesztőket informálva mihamarabb javítva legyenek és vannak, akik a hibát sorozatosan kihasználva juttatják magukat jogtalan előnyhöz. Úgy gondolom ez hasonló mértékű büntetéssel kell hogy járjon, mint amit azok kapnak, akiket egy esport versenyen kapnak ilyenen, nem többet.

Reméljük ezt a hibát mihamarabb javítják majd, addig viszont ha hasonlóra bukkantok – ami bizony elég könnyen előfordulhat -, akkor célozzatok kicsit feljebb!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva