Gaming

Jövőhéten megjelenési dátumot kaphat a legendás RPG folytatása, a Baldur’s Gate 3!


Jövőhéten az eddigieknél is többet fogunk megtudni a Baldur's Gate 3-ból!

A Baldur’s Gate 3 bejelentése azonnal felrobbantotta a klasszikus szerepjátékokért rajongók világát. Az első részt 1998-ban adták ki és a legendás BioWare első és eredeti felállású csapata fejlesztette. A siker nem maradt el, így a második rész viszonylag hamar követte, ami a 2000-es megjelenése után még tovább mélyítette a Dungeons and Dragons világában játszódó történetet.

Az egy csapásra “sztárfejlesztővé” vált csapat ezután viszont továbblépett, így a Baldur’s Gate idestova már 20 éve folytatás nélkül maradt. Igaz pár évvel ezelőtt érkeztek a játékok feljavított kiadásai, ezekkel maximum a fiatalabb korosztály számára kedveztek, akik megismerhették a remeket, a régi rajongók számára már  kevésnek bizonyult. 

A D&D és Baldur’s Gate rajongókból álló Larian Studios a legendás játék feltámasztására készül, az eddig megismert információk, az előzetesek és a fejlesztők nyilatkozatai és korábbi sikereik alapján (a Divinity játékok) minden okunk megvan arra, hogy bízzunk a sikerükben.

A játékból ugyan nem is olyan rég láthattunk már egy játékmenet videót, a fejlesztők most egy Twitter posztban mondták el, hogy a Guerilla Collective során az eddigieknél is többet fogunk majd megtudni a készülő RPG-ről. Többek között a pontos megjelenési dátumra is fény derülhet, ezidáig ugyanis csak annyit tudunk, hogy valamikor idén kerül majd a boltokba, ezért abszolút ideális lenne ez az időzítés.

Az esemény számos bejelentésnek és új előzetesnek lesz a házigazdája, amin rész vesznek többek között: a Funcom (The Longest Journey, Conan Exiles, Mutant: Year Zero), a Rebellion (Sniper Elite, Ground Control, Zombie Army), a Paradox Inretactive (Cities Skylines, Pillars of Eternity, Vampire: The Masquerade), de még a Humble Bundle is.

A Guerilla Collective júnuis 6-től 8-ig tart majd, amit az esemény hivatalos Twitch csatornáján lehet majd élőben követni, további információkról pedig a weboldalukon tudtok tájékozódni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva