Gaming

A Gearbox vezetője George Floyd tragédiájával reklámozta egy korábbi játékukat!


A Gearbox vezetőjének így is sok van már a számláján...

Az Amerikában zajló zavargásokról és annak kiváltó okairól valószínűleg már mindenki hallott. A tragédiába torkollott rendőri intézkedés óriási, már-már forradalmi hullámot indított el az egész Egyesült Államokban, és egyelőre úgy tűnik nem fog egyhamar véget érni. Több amerikai ismertség is kiállt az áldozat, illetve a tüntetők mellett, de akadnak olyanok is, akiknek kommunikációja valahol nagyon félrement.

Ehhez vegyük szemléltető példának a videojáték fejlesztés egyik legnagyobb ágyúját, a Gearbox Software vezetőjét, Randy Pitchford-ot, aki legfrissebb posztjával és az az alatti kommentjeivel verte ki a biztosítékot az ügy kapcsán.

A fejlesztő ugyanis a tragédia nyomán elindult rendőr gyűlöletet meglovagolva egy Twitter posztban kezdte népszerűsíteni egy már hozzájuk tartozó IP-t, a Duke Nukem 3D-t. Pitchford azt mondta; ” Ha szeretnétek a hétvégén disznó rendőröket ölni, akkor erre a célra itt van a Duke Nukem 3D, amihez természetesen mellékelte a játék Steam profilját is.

Ezek után talán még hihetnénk, hogy nem a játék népszerűsítése volt a célja, és csupán a kommunikáció mehetett félre, de az ügy sajnos itt még nem állt meg.

További kommentjeiben – amikben a felháborodott embereknek válaszolt – kifejtette, lehet, hogy provokatív volt, de a művészek dolga a határok feszegetése, ahogyan tették azt a játékot fejlesztők 1996-ban.

Mintha Pitchford nem venné észre, hogy éppen milyen súllyal és jelentőséggel bíró problémába tenyerelt, folytatta a vitatkozást, aminek végén természetesen nem az ő határozott, de annál szürreálisabb álláspontja győzedelmeskedett.

Az utolsó kommnetben még hozzátette, hogy senkit nem szeretett volna ezzel megbántani, csak úgy érezte hogy a játékban több mint 20 évvel ezelőtt feszegetett probléma ma ismét egy releváns téma. A posztját ezután törölte.

Provokáció, vagy csak ártalmatlanul félrement kommunikáció? Ezt valószínűleg nem fogjuk megtudni, de érdemes lehet figyelembe venni a tényt, miszerint Pitchfordnak akadnak korábbról is komoly balhéi.

Legutóbb például kiderült, hogy nem fizette ki a Borderlands 3 kiadása után a fejlesztőknek járó royaltiket, de a korábbi Gearbox dolgozók és a SEGA is egyöntetűen őt teszi meg az Alien: Colonial Marines marketingbotrány fő felelősének: akkor például a játékosokat verték át hamis játékmenet videókkal és előzetesekkel.

Mindenesetre jól döntött, hogy törölte a posztot és szerencséjére ezután már teljesen más hangvételben osztott meg tartalmat a jelenlegi amerikai problémával kapcsolatban.

(Forrás: GameRevolution)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva