Counter Strike

Hatalmas siker: fleav és csapata megnyerte az ESL Benelux bajnokságot!


3500 euró ütötte a markukat és három versenyre automatikusan meghívást kapnak!

Közel kéthónapos küzdelmet követően véget ért az ESL Benelux Championship, azaz a Benelux-államoknak fenntartott regionális ESL bajnokság. A döntőt a fleav fémjelezte Tenerife Titans és a FWRD csapata játszotta.

Hazánk jelenleg egyetlen külföldön játszó profi CS:GO játékosa tegnap nagy siker közelébe került. A Tenerife Titans korábban 5 győzelemmel és 2 vereséggel a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, így bejutott a rájátszásba. A négycsapatos playoff egészére tegnap került sor.

Fleavék az elődöntőben a LowLandLions ellen játszottak, amely pont az elmúlt napokban esett át egy rebrandingen (korábban Defusekids néven szerepeltek). A mérkőzést viszonylag könnyedén (16:10, 16:9) hozta a Tenerife, így bejutottak a fináléba.

A döntőben az alapszakasz győztese, a FWRD várt rájuk, amely a délutáni elődöntő során 2-1-re tudta legyőzni a Sector One csapatát.  A minden eldöntő mérkőzésen mindkét csapat hozta a saját választását: az első pálya, Mirage 16:13-as Tenerife győzelmet, míg Train 16:9-es FWRD győzelmet hozott.

A decider pályát (Vertigo) végül 16:11-re a Tenerife Titans nyerte, ezáltal az egész tornát is. Fleav, aki az egész playoff során kiválóan játszott, nagyon akarta a győzelmet, és a harmadik pályán ő zárt a legjobb statisztikákkal: 27 kill, 95 ADR, 1.31-es rating.

A belga, holland és luxemburgi csapatoknak fenntartott ligát így végül a belga többségű Tenerife Titans nyerte, jutalomként pedig komoly díjazásban részesültek. Ez egyfelől 3500 eurós pénznyereményt jelent, másrészt pedig automatikusan meghívást kapnak három(!) további eseményre.

A három event a következő: ESL Pro European Championship, DreamHack Open Rotterdam és ESEA S34 Climber Cup. Egyik rangosabb, mint a másik, így ez nagyon nagy szó, és kívánjuk fleav-nek, illetve csapatának a legjobbakat! A közeljövőben biztos, hogy hallani fogunk még felőlük!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva