Gaming

Kettős mérce kimaxolva: ismét arra húzott a Blizzard, amerre érdeke volt, fellázadt a Twitter


Jogosan kritizálják a kiadót.

Futótűzként terjedt a gaming világában is George Floyd halálának esete – nemrégiben a Riot Games is kiállt mellette:

A Riot Games is kiáll a fekete emberekért

Nagyon röviden, aki esetleg nem tudná: a férfi állítólag hamis bankjeggyel akart fizetni egy boltban, melynek következtében ráhívták a rendőröket. A kiérkező zsaruk kiráncigálták kocsijából Floydot, majd közel 10 perc kínzás során (rátérdelt az egyik rendőr a nyakára) kioltották az életét.

Nem a Riot Games volt az egyetlen, aki kiállt a férfi mellett, a Call of Duty szezonja is csúszik emiatt:

Eltolták a Season 4 startját az amerikai események miatt!

A Blizzard sem maradt ki a körből: Twitteren nyilatkoztak.

Ők is elmondták, hogy nincs helye a rasszizmusnak a világon és a már ismert “Black lives matter” szlogennel zárták a tweetet.

Ez szép és jó, azonban hol volt ez a mentalitás, amikor Blitzchungról, a hongkongi protestánsról volt szó? Ezt az alábbi cikkben olvashatja az, aki lemaradt volna:

Egy éves eltiltás és azonnali kizárás járt a gázmaszkot protestáló hongkonginak

Ekkor a visszhangok következtében elnézést kért a kiadó a közösségtől, azonban annyi történt, hogy 1 év helyett fél éves tiltást kapott a játékos. Ezen felül kifejezetten ügyeltek arra, hogy Hong Kong vagy Kína nevét ne említsék – sokan arra gyanakodtak, hogy nem mertek ennél többet tenni, mivel Kínához van köze az ügynek, azt a piacot pedig semmiképp se akarták elveszíteni.

Rengeteg tweetet kapott a Blizzard a Floyd ügy kapcsán, melyeket ide kattintva olvashattok végig, mi egyet emelünk ki:

Kép

“Átérezzük a fájdalmatokat. Ezekben a nehéz időkben garantáljuk, hogy veletek vagyunk és megteszünk mindent, hogy továbbra is a lehető legtöbb profitot generáljuk a vásárlásaitokból. Garantáljuk, hogy megteszünk mindent, hogy publikusan támogassuk mindig azt a véleményt, mely által nő a népszerűségünk: mivel minket csak a pénz érdekel.”

Hangzik valahogy így szabad fordításban a gúnyos írás.

Az egészet pedig ez a tweet foglalja össze a legjobban:

“Nos Hong Kongban, ha a protestánsokat támogatták volna, pénzt vesztettek volna. Itt ha őket támogatják, pénzt szereznek” – utalt arra, hogy a cég mindig oda áll be, ahova érdeke fűzi.

Senki ne értse félre ezeket: nem az a gond, hogy kiálltak Floyd esete mellett (bár ahogy többen megjegyzik a cikkben: ezen a jelentéktelen poszton felül semmit nem tettek), hanem az a kettős mérce, ami ebből a két esetből tökéletesen látszik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva