Gaming

Nem sikerült jól a The Outer Worlds Nintendo Switch-es változata!


A Nintendo Switch portoknál köztudott, hogy kompromisszumokat kell kötnünk, de mindig van egy határ.

Ha valaki azon gondolkozna, hogy beszerzi a The Outer Worlds frissen megjelent Nintendo Switch-es átiratát annak figyelmébe ajánljuk a következő két szót:

Ne tedd!

Talán én sajnálom a legjobban ezt leírni több sok-sok Xbox-on eltőltött boldog The Outer Worlds játékóra után, ugyanis egy kifejezetten remek alkotásról van szó. Amikor felröppentek az első hírmorzsák egy lehetséges Switch megjelenésről még bizakodóak voltunk. Hát hogyan is ronthatnák el, mikor a The Witcher 3-at, vagy a Dark Souls-t is olyan remekül sikerült a hordozható masinára ültetni?!

Nos, mindent, amit technológiai oldalról el lehetett rontani, azt itt el is rontották; nem elég, hogy az objecteket teljesen, 15 évvel visszabutították, de azok textúrái is irtó lassan töltenek be, már ha van ugye min, ugyanis van, hogy a tárgyak is későn jelennek meg mint hivatottak lennének. Nem igazán csúnya, hanem – 2020-ban – ez inkább már ocsmány.

A két képen elvileg ugyanazt láthatjuk. Találjátok ki, melyik a Switch-es változat.

És ha már betöltés, a nyílt területeken való kóborlást folyamatosan szakítják meg kisebb nagyobb töltögetések, ami nem csak azért meglepő, mert a fentiek fényében teljesen indokolatlan, hanem mert hasonlót még a The Witcher 3 portable (hordozható) állapotában sem tapasztalhattunk, pedig ott aztán volt minek dolgoznia a háttérben.

Persze azt jól tudtuk, hogy a Nintendo Switch-es portolások esetében bizony le kell mondanunk pár dologról, ez esetben viszont olyan mértékű a lemondás, hogy az magára a játék esszenciájára nyomja rá a bélyegét. A játék gyakorlatilag játszható(?), működik és még a történetből sem csíptek le, viszont hogy ez sikerüljön olyan technikai butításon kellett átesnie, ami egy bizonyos pont után már az élvezhetőség rovására megy.  És akkor még nem beszéltünk az óriási frame dorpokról sem, ami végigkísérti az egész játékot, és ami miatt teljesen játszhatatlan, élvezhetetlen lesz a csihipuhi is.

Papíron még elsőre remekül hangzott az Obsidian játékának Switch-es kiadása, a gyakorlatban viszont – leginkább a temérdek technikai hiba miatt – egy teljesen fölösleges és borzalmas átirat lett. És ezt bizony nagyon bánjuk…

Ha ezek ellenére sem tántorodtál el, akkor javallott megtekinteni a Digital Foundry idevágó videóját, amiben remekül összefoglalják azt, hogy miért nem érdemes beruházni a The Outer Worlds Nintendo Switch kiadására.

(Képek: GameSpot/Borító: TheGamer)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva