Counter Strike

Jamppi továbbra is pénzért és VAC levételért perli a Valve-ot


Minden szempontból érdekes ez az ügy.

Elias “Jamppi” Olkkonen egy hatalmas tehetség a CS:GO világában. Áprilisban csatlakozott az ENCE csapatához, azóta is remekül játszik és fejlődik. Továbbra is perli a Valve-ot  azért, hogy oldják fel a Majorökről való kitiltását, illetve 266 092€-t kér a cégtől.

Jamppihoz köthető ugyanis egy VAC banos account, ám a finn állítása szerint ő sosem csalt, csak vette ezt a fiókot egy haverjától, még 14 évesen. Az accountok adás-vételét szintén tiltja a Valve szabályzata, ám ezért nem járna tiltás az összes általuk rendezett versenyről. Egyre többen gondolják úgy, hogy a Valve-nak a zéró tolerancia ezen fokát újra kéne gondolni, nem Jamppi az első ilyen tehetség, akinek egy gyerekkori hülyeség miatt ugorhat a karrierje. Gondoljunk csak hazai viszonylatban torzsira.

Jamppi és családja ráadásul még 266 092€-t is számonkér a játék kiadójától, mivel a fiatal játékos a ban miatt nem kapott szerződést az OG csapatától, amivel ennyi pénz járt volna. Az édesapja szerint a legfontosabb a kitiltás feloldása.

A finn tehetség júliusban lesz 19 éves, áprilisban írta alá a két évre szóló szerződését az ENCE-vel. Mivel tiltása van a Valve által szervezett versenyekről, így az ilyeneken xseveN játszik helyette, a korábbi tagja a csapatnak. Az ENCE próbálkozik kvalifikálni a novemberi ESL Majorre, ám Jamppi jelen állás szerint a kvalin sem játszhat velük.

Elég kellemetlen a szituáció, viszont precedenst teremthet az Esport világában. Ha valóban feloldják majd a banját, akkor a Valve felé számtalan ilyen kérelem érkezik majd, és nehéz lesz határok közé szorítani ezt az egészet. Amennyiben nem oldják fel, a CS:GO világa sokat veszít az ügyön.

Forrás

Borítókép: hltv.org, pymnts.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva