Hearthstone

Kisebb átalakulásokban: Malfurion felemelkedése és a Valeera-Rexxar kettős minimális hanyatlása


Mutatjuk a VS meta jelentését.

Újabb hetet hagytunk magunk mögött a HS metájában, a VS data oldala pedig ismét összeszedte, hogy hogyan alakultak a dolgok az elmúlt egy hétben. Pillantsunk rá!

A legnépszerűbb paklik

Malfurion rendesen megindult népszerűség terén az előző héthez képest: nem kevesebb, mint 3 százalékkal lett gyakoribb vendég az asztalokon. Természetesen ez ilyenkor ugyebár mindig valamely (esetleg több) Class kárára történik, mely ezúttal sem volt másképp: mind a Rogue (1%), mind pedig a Hunter (1.5%) visszaesett egy picit az előző meta jelentéshez képest.

Nagyon nagy változás azért nincs: a Demon Hunter picit megszilárdította helyét ilyen téren az első helyen (+0.5%), a Paladin-Shaman kettős pedig továbbra is a lista végén kullog – előbbi még kevésbé populáris, mint egy héttel korábban (-0.5%).

A legjobb paklik

Minimális változásokat tapasztalhatunk az erősségi sorrendben is mindössze: a Control Warrior és az Aggro Demon Hunter fej-fej mellett halad, az Enrage Warrior pedig stabilan ismét ott van a legfelsőbb tierben.

A Highlander Hunter közel 1.5%-kal ritkábban nyer, így ez a deck a hét kicsúszója – immáron csak tier kettes pakliként tartható számon jelenleg. Érdekesség még, hogy már a Spell Druid népszerűsége nőtt, a győzelmi rátája ellentétes irányt írt le: bő fél százalékos romlás tapasztalható ilyen téren.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Ezúttal a gyakrabban elővett Spell Druidra nézünk rá, mely kapcsán teljesen egyértelmű, hogy mi az előbb ecsetelt win rate visszaesés oka: az Aggro Demon Hunter nem a kedvenc matchupja. Az agresszív pakli ellen nem tud igazán jól védekezni a deck, ha pedig sikerül is kiterülnie asztalra monduk a Glowfly Swarm segítségével, még mindig benne van, hogy Altruis lekapja az asztalt – vagy csak szimplán ignorálja a deck a 2-2-es lényeket és arcra megy.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva