Gaming

Egy vak játékos sírva mondott köszönetet a Naughty Dognak a The Last of Us Part 2-ért!


Egy vak játékos videóban köszönte meg a Naughty Dog munkáját!

Sokan már előre temették a Last of Us második részét, az embargó lejárta után viszont nagyon úgy tűnik, hogy a Naughty Dog ismét egy zseniális klasszikust alkotott. Joel és Ellie legújabb kalandja viszont nem csak hagyományos értelembe véve mérföldkő, ugyanis hihetetlen mennyiségű figyelmet és munkaórát öltek az Accessibility beállításokba.

Ezek a kisegítő jellegű beállítások a sérültek számára is könnyebbé, élvezhetőbbé teszik a játékot, sőt, a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a vak játékosokra, így tulajdonképpen a The Last of Us Part 2 az elejétől a végéig, teljes egészében és hiánymentesen végigjátszható kizárólag a hangok alapján.

Ez teljesen egyedülálló, szinte példa nélküli teljesítmény, amit most első kézből tapasztalhatott meg az aktivista, streamer és a Can I Play That szakembere, Steve Saylor, aki vak játékosként először próbálhatta ki a hamarosan megjelenő játékot.

Steve első reakciójáról megosztott egy videót is, amiben láthatjuk, hogy ez a fajta beállítási lehetőség valójában mit is jelent azok számára, akik hozzá hasonlóan soha nem tudtak még ilyen formában élvezni egy videojátékot sem. Az ilyen megható pillanatoknál talán nem is kaphatnának jobb visszajelzést a Naughty Dog fejlesztői.

A csapat az előző játékaikban is törekedett ezekre a részletekre, Steve szerint viszont ez a világon az első, számára-számukra is teljes mértékben, hiánytalanul játszható videojáték. Az üzenet eljutott a fejlesztőkhöz is, akik meghatottan vették a dicséretet, Ethan Tal az Accessibility beállítások egyik fejlesztője pedig hozzátette, hogy egészen elképesztő látni azt, hogy a munkád gyümölcse milyen hatással lehet emberekre.

A Naughty Dogról eddig is köztudott volt, hogy szinte minden apró részletre odafigyelnek a fejlesztések során, hogy a lehető legtökéletesebb végeredmény szülessen. Amit viszont a The Last of Us Part 2-vel ilyen formában elértek, az egyszerűen zseniális és példa nélküli. Reméljük, hogy a jövőben egyre többen tesznek hasonló lépéseket a sérült játékosok élményének növelése érdekében, ugyanis láthatjuk, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva