Egyéb

Az EA-nél köthet ki a Batman Arkham széria és a Mortal Kombat játékok jogai!?


Jöhetnek az évente megjelenő játékokba a loot boxok?

A napokban derülhetett fény az utóbbi idők egyik legnagyobb videojáték iparági üzletére, kiderült ugyanis, hogy az AT&T anyavállalat értékesítésre bocsájtja a teljes Warner Bros. videojátékos ágazatot, a WB Games-t.

Ez azt jelenti, hogy – több másik stúdióval egyetemben – a TT Games (Lego játékok), a Netherrealm Studios (Mortal Kombat sorozat) és a RockSteady Games (Batman Arkham széria) az összes birtokukban lévő IP-vel együtt tulajdonost és kiadót válthat.

Az AT&T bennfentesek szerint 4 milliárd dollárt kér mindezért úgy, hogy a birtokukban lévő franchise-ok jogait a jövőben kikölcsönzi majd az esetleges új tulajdonosnak. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a Warner tulajdonában lévő IP-k jogaiért biztosan kell majd egy külön”kölcsönzési” díjat is fizetni, a többi széria sorsa (amik nem teljesen a WB-é, például Harry Potter, Gyűrűk Ura, LEGO) egyelőre még kérdéses.

A TheGamer nevű portál iparági forrásai szerint a három legvalószínűbb befutónak a Take Two, az Activision Blizzard és az Electronic Arts tűnik, de jelenleg az EA mutatja a legnagyobb érdeklődést. A játékok rajongói számára ez nem épp a legjobb hír, mivel az EA nem tartozik a legszeretettebb vállalatok közé, amit leginkább a profitmaximalizáló attitűdjének köszönhet.

Hamarosan Angliában is betilthatják a loot boxokat – és erről nagyrészt egyetlen cég tehet!

A helyzet még szomorúbb lehet annak fényében, hogy az egyik legnagyobb iparági tényező, a Disney mindkét vállalattal üzleti kapcsolatban áll, (és most tekintsetek el a DC-Marvel cicaharctól) ami még inkább az EA malmára hajthatja a vizet.

Felmerülhet hát a kérdés; ha végül valóban a hírhedt kiadó teszi rá a mancsát a WB Games-re, számolhatunk az évente megjelenő Mortal Kombat, vagy Batman játékokkal és a loot boxokkal?

Ezt előre megjósolni természetesen nem lehet, de nem tartom valószínűnek ezt az opciót. Az EA leginkább a sportjátékait adagolja évente, mivel abban sokkal könnyebb eladni az új “kontentet” és a loot boxokat is, a Star Wars játékokkal viszont – a Battlefront fiaskó után – elég óvatosan bánik, de még ha az Activision lenne a végső befutó sem lenne jobb a helyzet, elég csak megnéznünk a Call of Duty szériát. Mostanság pedig a Take Two sem bánik kesztyűs kézzel a klasszikusaival: a GTA V már 7 éve egy aranytojást tojó tyúk, emiatt nem jöhet a folytatás még, de a Mafia sorozatot is sikeresen tették tönkre a harmadik résszel és a Remastered kiadásokkal.

Sokkal égetőbb kérdés viszont, hogy mi lesz azokkal a címekkel, amik nem képzik teljesen a Warner portfólióját? A leendő jogtulaj készíthet-e majd a továbbiakban Gyűrűk Ura, Harry Potter, vagy LEGO játékokat?

Úgy gondolom szinte teljesen mindegy, hogy melyik órásvállalatnál köt ki végül a WB Games, ha a játékokat továbbra is azok a stúdiók készítik majd, akiknek eddig is köszönhettük őket. Akkor óriási baj nem lehet…egyelőre legalábbis…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva