Counter Strike

Kikapott a világelső G2, három pályán nyert a FaZe – BLAST Premier Spring 1. nap


A BLAST Premier Spring Series első napjának történései.

Tegnap kora délután magyar közvetítéssel és nyereményjátékkal startolt el a BLAST Premier Spring Finals, ami izgalmakat illetően nem okozott csalódást. Az első BO3-at a MAD Lions és a NiP játszotta, mely a múlt héten véget ért Europe Showdown bronzmérkőzéseként afféle felvezetője lett a mostani eseménynek.

A tét az utolsó tavaszi döntős spot volt, melyet végül – egy 2:1-es győzelemmel – a svéd nindzsák tudtak megcsípni. Mindkét csapat hozta a saját választását (NiP: Overpass 16-7, MAD Lions: Nuke 16-10), majd a decider pályán egy 16:11-es NiP győzelem jött össze, így utolsó csapatként ők lehetnek ott az e heti eventen.

A NiP játékosa, REZ. A kép az IEM Katowice során készült.

Spring Series első “tényleges” meccse egy francia derbi lett, mégpedig a Vitality és a friss világelső G2 találkozója. Az első pálya, Inferno nagyon sima lett (Vitality 16-5), Mirage viszont nem maradt izgalmak nélkül.

Az elején 7-3-ra elhúzott a Vitality, de a G2 egy hatalmas rohammal úgy jutott el map-pontokig, hogy ez idő alatt ZywOo és csapata csak egy kört tudott megnyerni. Az állás tehát 15:8, de a terror oldalon játszó Vitality nem adta fel, és zsinórban hét kört nyerve, kiharcolták a hosszabbítást!

A kennyS-féle G2 az OT-ban is eljutott egy map-pontig (18:17), de nem tudták kihasználni, és a második hosszabbítást már 4:2-vel elhozta a Vitality, amely ezáltal a meccset is megnyerte (16:5, 22:20). Óriási izgalmak, brutális comeback, és az kétségtelen, hogy a nap jelenete is ehhez a meccshez kötődik!

A nap utolsó meccsét a FaZe és az ENCE játszotta, a világranglista hetedik, illetve 18. helyezettje. A két csapat eddig egyszer, a januári Katowice zárt kvalifikáción találkozott, ahol 2:1-re NiKo-ék nyertek. Érdekesség, hogy a map pool most is ugyanaz lett, és a végeredményt illetően sem történt változás!

A finnek választását a FaZe nyerte (16:14, Dust 2), míg utóbbi pickjét az ENCE hozta el (19:16, Mirage), így az NiP-meccshez hasonlóan itt is három pálya lett, a francia derbihez hasonlóan pedig ismét egy hosszabbításos Mirage-nak lehettünk szemtanúi.

A harmadik pályát (Nuke) végül nagyon simán, 16:5-re behúzta a FaZe, így a nap végére már nem maradt izgalom, de összeségében nem panaszkodhattunk. A csütörtöki felsőági elődöntők egyike tehát már fix, a Vitality és a FaZe fog összecsapni egymással, míg a G2ENCE duó az alsó ágon próbálkozhat még.

Rain, a FaZe játékosa. A kép az IEM Katowice során készült.

A mai napon elsőként a Showdown harmadik helyezettje, a NiP és a tegnapelőtt még világelső, de tegnapra már csak ötödik NaVi fog összecsapni, míg a második BO3-as meccset a Complexity és az OG fogja játszani.

A mérkőzéseket a metabro csapata továbbra is élőben közvetíti, mégpedig napi nyereményjátékokkal, szavazásokkal, és egyéb finomságokkal egybekötve. Kezdés minden nap 16:30-kor, Twitch csatornánkon sok szeretettel várunk téged is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva