R6

Jó döntést hozott a Ubisoft vajon? Echo megkapta a nerfet, de nem biztos, hogy megfelelő

ujsagiro - 4 éve Címkék: Echo, R6, rainbow six siege,

Több ötlet is felmerült.

Végre elkezdődött az új szezon, az Operation Steel Wave, mely során Echo több nerfet is kapott. A rend kedvéért, ezekről van szó:

  • Eltörölték a kamera rázó hatását, mely a Yokai bénító effektusától keletkezett.
  • A hossza immáron nem függ a mozgástól: 10 másodpercig tart (korábban alapból ennyi volt, és ha mozogtál akkor maximum 20 másodpercig felment ez), és a látás zavarás intenzitása is fix.
  • A pajzs helyett gránátot (impact) kapott, ami mondani sem kell, hogy elég nagy nerf, hisz gyakori taktika, hogy a shield mögé helyezkedik Echo és irányítja relatíve biztonságosan a drónjait.

Mindhárom egyértelmű nerf, azonban jó kérdés, hogy vajon jó ez az irány? Az alábbi videó ezt elemzi:

A videós feltette Instagramján a kérdést, hogy akkor is bannolnák-e Echót, ha nem tudná megakadályozni a defuser lerakását? Mert hogy sokak szerint ez a legnagyobb probléma vele. Az eredmény a következő volt:

Teljes egyetértés itt sem volt, azonban hajlottak arra a követői, hogy ekkor nem tiltanák a védőt.

Vajon azonban tényleg ez a legnagyobb probléma? Ráadásul hogy lehetne ezt elegánsan megoldani?

A videós szerint az lenne a legjobb megoldás, ha egyszerűen láthatóvá tennék a drónokat (abba nem ment bele, hogy a nerfeket visszavonná-e ez esetben, de esélyes, hogy igen), ugyanis a legnagyobb probléma a counterplay: van, de túl kevés. Mire megtaláljuk a drónt, addigra rég észrevett az ellenfél és rosszabb esetben le is lőtt minket.

Két kommentelő ennél óvatosabban bánna a védővel:

Egyikőjük Maestro kameráinak ötletét nyúlná le: alapból maradhatna láthatatlan a Yokai drón, azonban ahhoz, hogy lőjünk vele, le kéne nyomni az egeret 1-2 másodpercig, mely láthatóvá tennék az eszközt és akkor lehetne lőni.

A másik kommentelő szerint tényleg a plant a probléma, de lenne rá javaslata: ha nem megakadályozná a defuser lerakását a hullám, csak lelassítaná pár másodperccel, akkor legalább nem tudná önmagában akár a pálya másik végéről is ellehetetleníteni ezt.

Érdekes ötletek, azonban ebből is látszik, hogy mennyire nincs egyetértés Echo terén: kíváncsian várom, hogy vajon a Ubisoft gyengítései elhozzák-e a megváltást a védőnek, azonban tippre azt mondanám, hogy nem.

Ezt olvastad már?

Plantelne az ellenfél és Consulate garázsát véded? Csak hozd be Maestrót!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva