Gaming

Xbox-on hamarosan már letölteni sem kell a játékokat, hogy játszhassunk velük!


A Microsoft nem kicsit turbózza fel a Game Pass előfizetést!

Pár hónap és érkezik a konzolos generációváltás, ami a Sony és a Microsoft ígéretei szerint egy teljesen új, eddig soha nem látott mélységet ad majd a videojátékos világnak. Eddig viszont még nem igen láttunk a jól csengő szlogenen túl, és ugyan a kötelező hardveres upgrade megtörténik, ezen kívül sok változással – az elején legalábbis – ne nagyon számoljunk.

A hűtő és a wifi router korszakába lép a következő konzolgeneráció!

A Microsoft – a Sonyval ellentétben – teljesen másképp vélekedik az új generációról, de akik nagyjából tisztában vannak az xCloud felhőalapú, jelenleg még tesztfázisban lévő szolgáltatásukról, nagyjából sejthetik miről is van szó.

Az xCloud a redmondiak saját játék streaming megoldása, ami segítségével a saját konzolunkat változtathatjuk egy szervergéppé, így saját gépünkön futó játék képét streamelhetjük szinte bármilyen eszközre, amihez párosítani tudunk egy kontrollert.

De az xCloud nem csupán ezt tartogatja – világított rá a The Verge újságírója is, Tom Warren. Elmondása szerint a Microsoft a szolgáltatást mindenképp szeretné teljes egészében a Game Pass részévé tenni, ami azt jelenti, hogy azokat a játékokat, amiket megtalálunk az előfizetéses játékkölcsönző kínálatában szinte azonnal, letöltés nélkül játszhatunk majd. 

A munkálatok elviekben remekül haladnak, távoli szerverekként jelenleg Xbox One S gépeket használnak, de a generációváltás után (legkésőbb 2021-ben) teljes mértékben átállnak az Xbox Series X konzolok használatára. Ez egyben meg is válaszolja azt a kérdést is, hogy a visszafele kompatibilitás az új masinán milyen mértékben lesz tényező, ez alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Series X minden előző Xbox-ra megjelent játékot futtatni fog.

Az xCloud jelenleg még tesztelés alatt áll, de a tervek szerint pár hónap múlva teljesen az Xbox részévé válik, később pedig PC-re is, PC-s játékokkal is elérhetővé válik. 

(Forrás: The Verge)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva