Hearthstone

Jogos volt a Twin Slice nerf: a Demon Hunter népszerűsége még tovább nőtt az elmúlt héten


A VS újabb meta jelentést hozott el.

A Hearthstone metája esélyes, hogy újabb átalakulás előtt áll az újabb Demon Hunter nerf következtében:

Újabb Demon Hunter nerf és egy rakás Battlegrounds változtatás: ez a 17.4.1-es patch tartalma

Egyelőre azonban még az elmúlt heti metát szedte össze a VS oldala, lássuk mi változott!

A legnépszerűbb paklik

Érett az újabb Demon Hunter nerf: a Class az előző héthez képest újabb kb 1.5%-ot javított népszerűség terén, miközben átvette helyét a tier lista élén (erről lentebb). Ehhez természetesen kellenek visszaesők: a Hunter és a Druid popularitása nagyjából 1 százalékot esett, Valeera stagnál, a Priest viszont elindult felfele (nagyjából 1%-kal gyakoribb a versenyasztalokon egy héttel ezelőtthöz képest).

Érdekesség, hogy bár a Warrior az egyetlen igazi countere a Demon Hunternek, mégsem láthatunk igazi előrelépést: ugyanúgy minden 10. meccsen jön szembe átlagosan Garrosh. Összességében azonban elmondható, hogy elég egészséges metával állunk szemben: ugyan ismét van 3 class, ami nem túl gyakori vendég (a Warlock csatlakozni látszik a Paladin-Shaman kettőshöz a nerfek következtében), azonban ez az eloszlás (6 class is 10% környékén!) kifejezetten rendben van.

A legjobb paklik

A győzelmi ráták terén már kevésbé van rendben a játék: az Aggro DH-Enrage Warrior-Control Warrior hármas foglalja el ismét a tier lista tetejét, azonban onnantól (főleg a Highlander Mage alatt) egy nagyobb leszakadást tapasztalhatunk. Az előző héthez képest mindenesetre érdembeli változás nem történt a legfelsőbb tierben: picit közelebb kerültek százalékban a paklik egymáshoz, de semmi több.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Ahogy azt fentebb említettük, a Demon Hunter metára megoldást jelentene a Warrior két tier egyes koncepciója, de nem láthatjuk azok komolyabb előrelépését népszerűség terén. Megvan ennek az oka is: mivel Illidan “csak” a meccsek 20%-ban van átlagosan ott, így nem egyértelmű választás ez a pakli – például a Priest elég jó arányban elcsomagolja, de vannak még nem túl kedvező matchupok.

Valamilyen szinten tehát kő-papír-olló jelenség tapasztalható: meglátjuk, hogy a Twin Slice nerf mennyit alakít ezen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva