Counter Strike

Shox és s1mple vezetésével elődöntőben a Vitality és a NAVI – BLAST Premier Spring 5. nap


A BLAST Premier Spring Finals ötödik napjának történései.

Hétfőn magyar közvetítéssel és nyereményjátékkal startolt el a BLAST Premier Spring Finals, amely a tegnapi napon két alsó ági elődöntővel szolgált.

Az első mérkőzésen a világelső G2, és a múlt héten még világelső, jelenleg hatodik NAVI csapott össze. Az első pálya alulmúlta a várakozásokat, a franciák a saját maguk által választott Mirage-on csúfos, 16:3-as vereséget szenvedtek.

Érdekesség, hogy a G2 három meccsig jutott a tornán, mindhárom találkozón Mirage-t pickeltek, és mindháromszor kikaptak. A Vitality ellen még egy szoros, hosszabbításos meccset játszottak, de az ENCE ellen csak nyolc, a NAVI ellen pedig csak három kört tudtak hozni.

A második pályán (Train) összejött kennyS-ék számára a “brékelés”, és a 16:11-es győzelemmel kiharcolták a harmadik mapot. Utóbbira Nuke-on került sor, ahol a csapatok színvonalához méltó, 29 körös meccset játszottak. A végén már csak nüanszok döntöttek, de végül a NAVI tudott nyerni, 16:13 arányban.

S1mple 71 fraget, 90-es ADR-t és 1.38-as ratinget hozott össze a három pályán. A kép az IEM Katowice során készült.

A második párharcra két hasonló kategóriájú csapat, a NiP (HLTV #11) és a Vitality (HLTV #10) között került sor. Szép jelenetekből itt sem volt hiány, de a meccs nem tudta hozni az első BO3 színvonalát, és a franciák végül egy sima 2:0-ás győzelmet (16:9, 16:13) arattak.

A sikerhez ZywOo-nak még csak meg sem kellett vadulnia, ellenben shox átvette szerepet, és brutális statokat produkált. A 28 éves Major-győztes veterán a két pályán 52-őt fragelt, és csak 26-szor halt, így 2-es KD-t, illetve 1.48-as összesített ratinget hozott össze.

A második találkozó (és talán az egész nap) legjobbja, shox. A kép az IEM Katowice során készült.

Két nap maradt hátra a BLAST Premier Spring Finals küzdelmeiből. Ma az alsó- és a felső ági döntőre, holnap pedig a “konszolidációs” meccsre, illetve a nagydöntőre kerül sor. Négy BO3 maradt tehát és eldől, hogy ki lesz az 500 ezer dolláros verseny győztese.

A mérkőzéseket a metabro csapata továbbra is élőben közvetíti, mégpedig nyereményjátékokkal, szavazásokkal és egyéb finomságokkal fűszerezve. Kezdés mindennap 16:30-kor, Twitch csatornánkon sok szeretettel várunk benneteket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva