BoardGame

A Vault 51 ébredezik, a Board Game Café már dübörög, a Játsz/ma jövő pénteken nyit


A három legfontosabb budapesti társasjátékos hely közül kettő már megnyitott, ezek közül egy szinte dübörög, egy pedig még ébredezik.

A legutóbb, tavaly decemberben nyílt budapesti társasjátékos hely, a Játsz/ma jövő pénteken, június 26-án nyit ki, és másnap, szombaton már ott lesz a Metagame Core Set 2021-prerelease-eseménye (a Magic: The Gathering legújabb folytatása rengeteg új lappal). Ám erre, mivel alapvetően zártkörű, külön regisztrációval lehet bemenni, komoly, 8000 forintos nevezési díjjal. Az V. kerületi, Astoriánál lévő hely pontos nyitása délután 2-kor lesz; információink szerint a kényszerzár ideje alatt kapott némi turbózást a már amúgy is csinosnak mondható hely.

Akárcsak a Vault 51, ami nem is csak némi, hanem jelentős turbót kapott a karantén ideje alatt. “Cserébe” viszont egyedül maradt, vagyis a Vault 37 bedobta a kulcsot, és nem nyit már ki többé. Mi is azt gondoltuk, mikor megláttuk ezt a hírt, hogy a koronavírus-pánik miatti leállás tette be végleg a törölközőt a helynek, de aztán a Vaultot üzemeltető társaság jelezte, hogy nem erről van szó. A VI. kerületi Ó utcában lévő hely egyébként már június 5. óta, vagyis két hete nyitva van, de konkrét programot egyelőre nem találtunk.

Az tény, hogy a Vault 37-nek nem volt szerencsés az elhelyezkedése, közel volt a konkurencia: a Board Game Café szintén a Ferenc körúton várta, vagyis még mindig várja a látogatókat. És ők konkrétan tele vannak programmal: minden vasárnap tartanak családi napot, hétfőnként közösségi társasjátékos estet, (de még külön szeniorklubjuk is lesz, igaz, ez szeptember elsejétől keddenként). De vannak játékbemutatók is, most kedden, június 23-án Plüssmeséké, egy hét múlva Azul: A királyi paviloné. Ezen a héten kedden is ott volt a Kékjáték kiadó névadó slágerjátéka, a Kard és korona új, harmadik kiadásának bemutatója is. (Ezen egyébként mi is ott voltunk, minek nyomán már készül az interjúnk a játék tervezőjével, a Kékjáték vezetőjével, Lenhardt Balázzsal.)

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva