Counter Strike

Döntőben a Complexity, kiesett a NAVI – BLAST Premier Spring 6. nap


A BLAST Premier Spring Finals hatodik napjának történései.

Hétfőn magyar közvetítéssel és nyereményjátékkal startolt el a BLAST Premier Spring Finals, amely a tegnapi napon elérkezett a felső- és alsó ági döntőkhöz.

Az első mérkőzésen a világranglista harmadik helyezettje, a FaZe, illetve a huszadik helyen levő, de brutális formában játszó Complexity csapott össze. Ugyan a három pályás meccs elmaradt, de a meglepetés nem, hiszen a találkozót végül a blameF vezette csapat nyerte, 2:0 arányban.

A Complexity Nuke-ot választotta, ahol a FaZe csak az elején tudott vezetni (3-0, 5-4), de ezt követően végig poizonék domináltak, és végül 16:11-re nyertek. A második map már szorosabb lett, de a FaZe itt is csak 1-0-nál (!) tudott vezetni, utána végig a Col irányított, amely végül 15:14-nél behúzta az utolsó kört is.

A Complexity bejutott a döntőbe! A fotón oBo (közel), poizon (középen), illetve blameF (háttérben) látható. A kép a DreamHack Open Anaheim során készült.

A második párharcra a Vitality és a NAVI között került sor, ahol a tét a kiesés elkerülése, illetve a “konszolidációs” döntőbe jutás volt. Mindkét csapat a NiP és a G2 legyőzésével, illetve egy-egy vereséggel (a franciák a FaZe-től, a CIS-csapat a Complexity-től kapott ki) jutottak el idáig.

A találkozót s1mple-ék kezdték jobban, akik az ellenfél pályáján, Infernón, úgy tudtak nyerni, hogy 5:10-re ugyan elbukták az első félidőt, de terrorból kört sem veszítettek (16:10). ZywOo és csapata azonban nem esett össze, és könnyedén ledolgozták a maphátrányt.

Az igaz, hogy Overpass nem tartozik a Vitality legerősebb pályái közé, de ezúttal egy 16:6-os csapást mértek a NAVI-ra, ezáltal kiharcolva a decider pályát. A franciák Nuke-on megismételték az Overpassos félidőt (12:3), így nagyon itt sem kellett izgulniuk, és végül 16:11-re nyerni tudtak.

A Vitality még életben van, a FaZe ellen csapnak össze a döntős spotért. A kép az IEM Katowice során készült.

Ezzel elérkeztünk a BLAST Premier Spring Finals utolsó napjához, ahol már csak a “konszolidációs” döntő, illetve a nagydöntő maradt. Délután VitalityFaZe meccsel kezdünk, ahol eldől, hogy ki mérkőzhet meg a Complexity-vel a fináléban, és ki lesz az 500 ezer dolláros verseny győztese.

A metabro a mérkőzéseket – az eddigiekhez hasonlóan – továbbra is élőben közvetíti. Izgalmas mérkőzések, nyereményjátékok, szavazások és még sok minden más! Kezdés 16:30-kor, Twitch csatornánkon sok szeretettel várunk benneteket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva