Counter Strike

A Complexity veretlenül lett a BLAST Premier Spring győztese, a döntőben meccspontról álltak fel!


Alig öt hónapja vannak csak együtt, de máris összejött egy 500 ezer dolláros esemény!

Hétfőtől vasárnapig magyar közvetítéssel és nyereményjátékkal követhettétek a BLAST Premier Spring Finals küzdelmeit, amely a tegnapi napon a végéhez ért.

Az első mérkőzésen a világranglista harmadik helyezettje, a FaZe, illetve a tizedik helyen rangsorolt Vitality csapott össze. A harmadik pálya ezúttal is elmaradt, de izgalmakból így sem volt hiány, hiszen a két csapat nagyon szoros mapokat játszott egymással.

Ha csak a játékosok statisztikáira nézünk rá, meg se tudnánk mondani, hogy ki nyerhette a meccset, ugyanis a FaZe hiába kapott ki 2:0-ra, fragekből még eggyel többet is gyűjtöttek.

Annak fényében ez nem is olyan meglepő, hogy a Vitality az első mapot hosszabbításban (19:15), a másodikat pedig egy harminc körös összecsapás (16:14) során tudták bezsebelni. Ezzel a franciák bejutottak a fináléba, ahol a Complexity csapata már epekedve várt rájuk.

A győztes csapat játékosa: apEX és RpK. A kép a tavalyi IEM Beijing során készült.

A döntőt így a világranglista tizedik (Vitality), illetve huszadik (Complexity) helyezettje játszotta, valószínűleg erre előzetesen kevesen számítottak. A BO3-as meccset kiválóan kezdték a franciák, az általuk választott Vertigón szó szerint felmosták az ellenféllel a pályát (16:2).

Persze a Complexity nem véletlenül jutott el idáig, a csapatban nincs hiány mentális erőből, és innen is fel tudtak állni. A második pályán (Mirage) végig ők domináltak (3-0, 9-5, 13-7), ám a második félidőben, terrorból jött egy nagy Vitality-streak, és 15-14-nél még nekik volt tournament pontjuk!

Igaz csak egy körről van szó, de a franciák behúzhatták volna a tornát. A B rush azonban le lett fülelve, a hosszabbítást pedig behúzta blameF és csapata (19:16), így jöhetett a mindent eldöntő pálya: Nuke.

A mapot a Vitality kezdte jobban, CT-ből 8-3-ra el is húztak, de a félidő utolsó négy köre egyaránt a Complexity-hez került, így hét kört támadva fordulhattak a védő oldalra. ZywOo-ék 12:10-re még vezettek, és utána is rendre szoros köröket játszottak, de a Complexity egy hatos win streakkel behúzta a meccset.

A győztes Complexity játékosai. A kép a februári BLAST Premier Spring Series során készült.

A Complexity tehát maphátrányból felállva, meccspontot hárítva nyerte meg a hosszabbítással is tarkított meccset (2:16, 19:16, 16:12), míg az egész eseményt veretlenül (négy meccs, négy győzelem) húzták be. Óriási GG a srácoknak, nagyon megérdemelték!

A csapat ezzel egy hatalmas szeletet (335 ezer dollár) kapott az 500 ezer dolláros tortából, és a ma esti friss világranglistán is valószínűleg jó néhány helyet előre fognak ugrani!

A BLAST Premier Spring Finals ezzel véget ért, köszönjük, hogy velünk tartottatok, és bízunk benne, hogy találkozunk legközelebb is. Az elkövetkezendő eseményekért kövessétek weboldalunkat, a közösségi portálokat (Facebook, Instagram), illetve Twitch csatornánkat!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva