Fortnite

Eltűntek a Fortnite-ból a rendőrautók, az okokat könnyen kitalálhatjátok!


Köddé váltak a Fortnite rendőrautói, de nem véletlenül...

Az Amerikában zajló tüntetés-sorozatnak komoly hatása van a multimédiás tartalmakra is, és ez alól bizony nem képeznek kivételt a videojátékok sem.

Az elmúlt napokban-hetekben rendre kapjuk az olyan lesújtó híreket, amik arról a roppant káros trendről számolnak be, hogy olyan klasszikusokat bélyegeznek meg a rasszista, esetleg kirekesztő jelzővel mint többek között az Elfújta a szél, a Vaczak szálló, a Trópusi Vihar, amik mostanra egytől egyig lekerültek a különböző streaming szolgáltatók könyvtáraiból. Csak idő kérdése volt, hogy a jelenség mikor veti meg a lábát a legnépszerűbb játékokban is, és úgy tűnik, hogy most érkeztünk el ehhez a vízválasztó ponthoz.

Az Epic Games ugyanis egyről a kettőre úgy döntött, hogy kiveszi a Fortnite-ból a rendőrautókat. A The Wall Street Journal értesülései szerint ennek nem egy felbukkant hiba az okozója, hanem a George Floyd durva rendőri intézkedés miatt bekövetkezett halála nyomán kialakult rasszizmus, és rendőri túlkapások ellen való tüntetések.

A rendőrautók szerencsére nem tűntek el teljesen, de az Epic Games szolidaritásáról tanúbizonyságot adva (és a későbbi problémák elkerülése miatt) döntött úgy, hogy kicserélik a járgányok modelljeit egy átlagosabbra. Ezzel a döntéssel természetesen sokan nem értenek egyet, ugyanis nem értik ennek mi köze az Amerikában jelenleg is zajló már-már forradalmi hangulatú tüntetésekhez.

Nos, a válasz talán az lehet, hogy mivel az Epic Games amerikai illetőségű és a játékosainak egy jó nagy bázisa is a kontinensnyi országból kerül ki, valószínűleg rosszul venné ki magát ha a játékosok éppen egy rendőrautót vezetve eliminálnák egymást. A fejlesztők ugyanis hamarosan vezethetővé tennék a kocsikat, de azért valljuk be őszintén, hogy a történtek fényében valóban óriási árnyékot vetne a stúdió megítélésére.

Ha viszont kíváncsi vagy, hogy mikor és pontosan milyen újításokkal érkeznek a vezethető járművek (mert bizony nem egyféle lesz), akkor érdemes lehet vetned egy kósza pillantást egy korábbi cikkünkre is:

Négy típust is vezethetünk: mindent a hamarosan érkező autókról!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva