Counter Strike

Thorin, moses, ropz és SPUNJ is megszólalt a MiBR csalózásos vádjaival kapcsolatban


Kipukkanás helyett egyre nagyobbra fújódik a MiBR-lufi.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Made in Brazil csapatának sok van a rovásán, azóta pedig sokan megszólaltak az ügyben, köztük játékosok, elemzők, kommentátorok és újságírók.

HLTVorg confirmed – spunj getting emotional talking about mibr-furia from GlobalOffensive

A sort SPUNJ nyitotta tegnap este, aki még a MiBR és a FURIA között elharapódzott dolgokra reflektált. Ahogy a kommentelők is írták, tisztán látható, hogy az ausztrál ex-profit és elemzőt rendesen “megviselték” a történések, és FalleN az, akiben a leginkább csalódott.

arT’s advice to leaf and Xeppaa: stay off social media and focus on your own game from GlobalOffensive

FURIA irányítója, arT azt javasolta a két csalással megvádolt Chaos-játékosnak (Xeppaa és leaf), hogy az elkövetkezendő időszakban inkább kerüljék is a közösségi médiát, ne olvassanak kommenteket és inkább csak hagyják, hogy lenyugodjanak a kedélyek.

Ha valakinek, neki hinni lehet, hiszen a FURIA játékosai a közelmúltban már szembesültek hasonlóval – annak egy nyilvános bocsánatkérés és egy fer-rel szembeni büntetés lett az eredménye.

A kommentátor, elemző, és egykori profi játékos, moses azt írta Twitteren, hogy “minden jó játékosnak megvolt az az időszaka, amikor csalónak tartották, csak azért mert online körülményekről és egy jobb csapat legyőzéséről volt szó.” Szerinte jó lenne ezt észben tartani, mielőtt a vasvillákért rohannánk.

A profik közül is többen megszólaltak, így például a moses által is emlegetett “egykor nonamerek, most elismert játékosok” egyik legfőbb képviselője, ropz. A 20 éves észt több, mint három éve játszik a mousesports-ban, és tavalyelőtt, illetve tavaly is felkerült a HLTV húszas listájára.

Amíg alig ismerték, és csak egy volt azok közül, akik felküzdötték magukat az FPL-ig, addig sokan csak “onlinernek”, vagy nemes egyszerűséggel csalónak titulálták. Erre a korszakra úgy emlékszik vissza, hogy “elvesztette a reményt, és ekkoribban már játszani sem akart“.

Ahogy ő is írja, ilyenkor csak az idő segíthet, hiszen ha folyamatosan bizonyítasz, akkor a csalózós fennhangok is előbb-utóbb eltűnnek. Játékostársainak azt javasolja, hogy pont ők ne vádoljanak meg senkit, ha már egyszer profinak nevezik magukat.

Legyen szó bármely megszólalóról, a vélemények között azonos indíttatást vélhetünk felfedezni, mégpedig az ártatlanság vélelmével kapcsolatos megállapításokat: minden vádlott ártatlan, amíg bűnössége bizonyítást nem nyer.

Ezt már olvastad?

CS:GO Update: búcsút inthetünk a defuse közbeni pörgésnek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva