Counter Strike

Rasszizmus, “hadüzenet”, alaptalan vádak és stream-sniping – íme a MIBR júniusi ténykedése


A brazil csapat már a pályán kívül is egyre mélyebbre süllyed.

Ma hajnalban Richard Lewis közzétett Twitteren egy bejegyzést, amelyben összefoglalja a Made in Brazil júniusi tevékenységét – de ezúttal sajnos nem a lejátszott mérkőzések, hanem elsősorban a pályán kívüli történések kerülnek reflektorfénybe.

“Ebben a hónapban a MiBR összehozott egy büntetést rasszista sértegetés miatt, felfegyverkezésre biztatták a szurkolóikat egy rivális brazil csapattal szemben, amiért azok nem játszottak újra egy kört (nem is kellett), az edzőjüket stream-snipingon kapták, legutóbb pedig két tizenéves profit sikerült csalással vádolniuk“.

Utóbbihoz íme egy kis segédlet. A Chaos csapata a cs_summit 6 észak-amerikai kvalifikációján két brazil csapaton is átlépett: előbb a MiBR, majd a TeamOne ötösét győzték le, így bejutottak a főeseményre.

Richard Lewis azzal folytatta, hogy a MiBR ma azzal a Yeah-val fog összecsapni alsó ágon, amely csapatnál FalleN, TACO és dead is társtulajdonosi státusszal rendelkezik, ráadásul még szerződésük is van, hogy a csapatból bármikor bárkit szabadon leigazolhatnak. FalleN az érdekeltség tényét korábban tagadta.

A kommentelők között felbukkant dead, a csapat edzője, aki a stream-snipingos dolgot tagadta, de a felsorolás többi pontjára nem válaszolt. Előbbivel kapcsolatban hozzászólt a HLTV egyik újságírója, Striker is, aki szerint a meccs közbeni stream nézés elméletileg nem ütközik szabályba, de legalább öt perc késleltetésnek kell lennie.

Richard Lewis bejegyzését egy steel által készített és megosztott klip követte, amelyben látható, hogy a háttérben dead a közvetítést (vagy közvetlenül a feedet) nézi. Persze a kommentekben itt sem maradhatott el a csetepaté:

  • dead: Meg sem próbálok erkölcsi értékekkel kapcsolatban vitába szállni egy matchfixerrel.
  • steel: Ja igen, mert hat év alatt nem változhat meg az ember, ugye? Komoly logikázás megy a MiBR-tábornál a héten.

Ahhoz kétség sem férhet, hogy steel hat évvel ezelőtt részt vett egy mérkőzés elcsalásában, de azzal sem lehet vitatkozni, hogy ez már sok-sok éve volt, azóta a Valve-ot leszámítva minden versenyszervező feloldotta a tiltását (jelenleg a Chaos csapatát vezeti).

Az is vitathatatlan, hogy ez ellenérvnek édeskevés, hiszen a történteket ezzel dead nem tagadta, a Richard Lewis által említett egyéb dolgokat pedig ha akarná, akkor sem tudná tagadni a MiBR, hiszen mindenről bizonyíték van (lásd: fenti hivatkozások).

Úgy gondolom, hogy profi játékosok nem viselkedhetnek így, hiszen a versenyszervezők és a fejlesztő dolga az igazságszolgáltatás. Az efféle megnyilvánulásokkal és uszításokkal viszont pont a visszájára fordítják a dolgokat, és egyrészt magukat hozzák kellemetlen helyzetbe, másrészt pedig csak még több gyűlöletet generálnak.

A csapattagok egyaránt 24-29 éves érett felnőtt férfiak, akik közül többen Major-győztesek is, így ehhez méltóan kellene viselkedniük is. A róluk és a szervezetről kialakított kép könnyen torzulhat, az általuk korábban felépített sportemberi imázs és szervezeti szellemiség dugába dőlhet.

Arról nem is beszélve, hogy ha a különféle – vélt vagy valós – sérelmeiket nyilvános vezetik le más játékosokon, akkor azok gyűlölethadjárat részévé válhatnak, s lehet, hogy mindezt teljesen igazságtalanul. Ha pedig igazuk van/lesz, akkor végképp semmi szükség erre, hiszen a fent említett szervek gondoskodni fognak a továbbiakról.

Ezt már olvastad?

A Complexity veretlenül lett a BLAST Premier Spring győztese, a döntőben meccspontról álltak fel!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva