Call of Duty

250 millió letöltésnél jár a CoD: Mobile! | Ez lett a legsikeresebb mobilos lövölde!


Népszerűségben és bevételeiben is az élen a CoD: Mobile!

Kétségtelenül 2019 vége és 2020 a Call of Duty sorozat történetének egyik, ha nem a legsikeresebb időszaka. A márciusban elstartoló ingyenes Warzone jelenleg az egyik legnépszerűbb battle royale, a tavaly augusztusban megjelent Modern Warfare reboot máig az egyik legjobb és legjátszottabb online lövölde, de a 2019 októberétől szintén ingyenesen letölthető Call of Duty: Mobile is óriási magasságokba jutott.

A CoD mobilos inkarnációja a Sensor Tower mérései szerint mára átlépte a 250 milliós letöltést, amivel ez lett a világ legnépszerűbb lövöldéje mobilokon. A PUBG Mobile így a maga 236 milliós bázisával a második helyre szorult vissza, míg a dobogó harmadik helyén 78 milliós letöltéssel a Fortnite áll. 

Ebből sajnos az nem derül ki, hogy mennyi az aktív játékos, de a mikrotranzakciókból befolyt összeget elnézve talán nem is olyan fontos. Az Activision ugyanis a játék fennállása óta 327 millió dollár bevételt könyvelhetett el,

amiből 53 milliót csak májusban keresett meg az Activision. Ez a januári adatokhoz képest 62%-os növekedést jelent.

A Call of Duty játékosok igaz nem sokkal előzik meg a PUBG-t, mégis 78%-kal több pénzt költenek el játékon belüli apróságokra. Az elmúlt egy év az Activision-Blizzard, de főleg a Call of Duty franchise történetének az egyik legsikeresebb időszakát jelöli. Ennél jóval nagyobb gazdasági növekedést tudhat magának a Tencent, akik menedzselik a CoD és a PUBG Mobile-t, de komolyabb részesedése van a Fortnite-ból és a League of Legends-ből is.

(Forrás: Venture Beat)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva