Tech

Így csalnak konzolról az online játékokban, és ezért nem bannolják őket!


A konzolos játékosok között is akadnak szép számmal csalók, de őket még bannolni sem lehet...

A csalók jelenléte egyértelműen az online kompetitív játékok legnagyobb rákfenéje. Sokáig csak a PC-s tábor örvendhetett az ilyen boldogtalan játékosoknak, akik hol kisebb, hol nagyobb mértékű csalások segítségével tették sikeresen tönkre mások játékát. Aztán ahogyan fejlődött a konzolos generáció, úgy ütötték fel a fejüket a kifejezetten kontrollerre szabott csalások is.

Sokan nem tudják, vagy egyszerűen csak kételkednek benne, de a konzolos lobbykban ugyanúgy jelentős számú csaló garázdálkodik, és ami a legrosszabb, hogy szemben a PC-s társaikkal, őket nem bannolhatják ezekért.

A PC-s csalások – minden játék esetében – kizárólag külső szoftver használatával működik, amiket konkrétan erre szakosodott üzérektől veszik. Ezek az emberek természetesen előbb-utóbb kibuknak, jutalmuk pedig egy óriási ban-serleg, amit büszkén rakhatnak a polcra a többi közé, sokan ugyanis ennek ellenére is képesek újra és újra visszatérni az adott játékba.

A konzolos csalások ezzel szemben sokkal nehezebben kiszűrhetőek, mivel hagyományos értelemben a csalók nem használnak külsős szoftvert. A platform kialakítása miatt ez tulajdonképpen lehetetlen is lenne, viszont akadnak – szintén, de legáli megvásárolható – szerkentyűk, amik a kontroller működésén módosítanak…játék közben.

Ilyen szerkentyűk a StikePack FPS Dominator, a ChronusMax, vagy a Titan One, mindegyiket teljesen legálisan lehet megvásárolni akár a hazai videojátékos boltokból is…

Segítségükkel eredetileg teljes testreszabhatóságot kapunk a kontrollerünk felett, variálhatunk a gombok kiosztásán stb., igen ám, de szinte mindegyiken már előre telepített beállításokat (tulajdonképpen hackeket) is találunk a legnépszerűbb játékokhoz, ha mégsem, gond nélkül kreálhatunk magunknak, vagy tölthetjük le az internetről. Többek között olyanokról van szó, mint a fegyver visszarúgásának szoftveres ellensúlyozása, a gyári aim-assist felerősítése (csak a képzelet szabhat határt), amiket PC-n bármikor módosíthatunk.

Akik a fent említett eszközök bármelyikét használják, soha nem kapnak tiltást, ugyanis a játékon technikailag nem módosítanak, nem nyúlnak bele, csupán a kontrollerek beállításaival játszadoznak. A jelenség pontosan ezért PC-s körökben is igen elterjedt, sokan kizárólag azért játszanak számítógépről is kontrollerrel, mert ezeket használva az egér-billentyűzetet használó tisztes társaiknál is sokkal effektívebbek lehetnek.  

Az viszont egy óriási kérdés, hogy miért nem szabályozzák szigorúan ezeknek a használatát! Ugyanis míg egy speciális igényű játékosnak valóban segítséget jelenthet, addig az egészséges játékosok komoly előnyre tesznek velük szert, amit viszont minden további nélkül büntetni is lehetne – kellene. A másik felmerülő kérdés az, hogy a fejlesztők hogyan szűrjék, és milyen büntetéssel jutalmazzák azokat, akik indokolatlanul jutnak ezekhez az előnyökhöz…

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen CoD, vagy Valorant hírről sem, akkor csatlakozz csoportjainkhoz Facebookon:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva