Tech

Egyre biztosabb, hogy jön egy olcsóbb újgenerációs Xbox is!


Könnyen lehet, hogy lelepleződött egy eddig titokban tartott újgenerációs Xbox!

Vészesen közeledünk a konzolos generációváltáshoz, így végre hivatalosan is egyre többet tudunk meg az új gépekről. Persze még így is akad számos olyan dolog, amit egyelőre homály fed, ilyen például a pontos megjelenési dátum, az árszabás, de sok érkező játékról és új szolgáltatásról sem derül ki még semmi. Azt viszont tudjuk, hogy a PlayStation 5 két változatban: egy klasszikus lemezes, illetve egy digitális – lemezmeghajtó nélküli – formában lesz kapható.

Mikor jelentik be a PlayStation 5 és az Xbox Series X árát, és mennyibe fognak kerülni?

Korábban az Xbox kapcsán felröppentek olyan pletykák, miszerint a Microsoft egy olcsóbb, de gyengébb újgenerációs konzol kiadását is tervezi, és most ezt a városi mende-mondát tűnik megerősíteni egy frissen kiszivárgott belsős – júniusi – Microsoft dokumentum is, amit a Series X fejlesztői példányaihoz mellékelt.

Pár évvel ezelőtt a Project Scarlett kódnév alatt futott az Xbox One X (ami olyan jól hangzott hogy egyedi kiadást is kapott), most pedig úgy tűnik a Series X is ezen a néven fut tovább. Igen ám, de a Microsoft a One X-re Anaconda-ként is hivatkozott a konzolra, ezt fizikálisan is megkapta; ha szétpattintjuk a gépházat, az alaplapra festve egy anakondát láthatunk.

A dokumentumon azt láthatjuk, hogy az Xbox Series X fejlesztői verziója- a sajátján kívül – két tesztmódot is kapott, amiben tesztelhetik a korábbi gépek tulajdonságaival is a játékaikat. Az egyik az AnacondaProfiling – ez egyértelműen az Xbox One X tesztmódja, a másik pedig a LockhartProfiling – erről egyelőre semmit nem tudni. 

Többen úgy vélik, hogy ez egy köztes erejű konzol lesz, nagyjából a One X és a Series X között helyezhető el félúton és maximum 1080p, vagy 1440p felbontást fog támogatni. Ennek lenne is értelme, ugyanis a Microsoft a továbbiakban nem kíván más néven konzolt piacra dobni, ezért is indította útjára az Xbox Series brandinget, ami magába foglalja majd az összes jövőbeli játékgépüket.

Az újgenerációs Xboxok mindegyike Series megjelöléssel jelenik meg, és az ez után szereplő betű jelzi majd a konzolok típusát. Az Xbox Series X lesz először első és legerősebb a sorban, ami elméletileg kap egy lemezmeghajtó nélküli változatot is – Xbox Series D(?), illetve a még Lockhart kódnéven futó gyengébb, de olcsóbb kiadás követheti, ami nagy eséllyel az Xbox Series S névre hallgathat majd.

Ezeket természetesen kezeljük pletykaként, ugyanis messze vagyunk még egy esetleges hivatalos megerősítéstől. Egyelőre ugyanis még a Series X sem kapott megjelenési dátumot, sem árcédulát, pedig a megjelenéstől már fél évre sem vagyunk már. Ezek bejelentésére a legmegfelelőbb alkalom a júliusi Xbox Inside esemény lehet, ahol több első körös új AAA játékot is leleplezhetnek majd.

A hűtő és a wifi router korszakába lép a következő konzolgeneráció!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva