Counter Strike

Óriási CIS-derbi: 104 körös meccset játszott a NAVI és a Nemiga!


Három pálya, három hosszabbítás és egy hatalmas NAVI feltámadás.

Rájátszáshoz érkezett tegnap a WePlay! Clutch Island nevű esemény, ahol a felső ági elődöntőben a Nemiga és a NAVI csapott össze. Bár a világranglistán távol áll egymástól a két csapat (#30 vs #4), ez a gyakorlatban nem látszott – a két CIS-team hatalmas meccset játszott egymással.

A Nemiga által választott pályán, Infernón vette kezdetét a párharc, és sokáig úgy tűnt, hogy a Natus Vincere-nek nem sok beleszólása lesz a találkozóba. A fehérorosz többségű Nemiga végig uralta a mapot, 11:4-el fordultak CT-re, s végül 16:11-re húzták be a pályát.

A Natus Vincere csapata az IEM Katowice során.

Ezt követően Dust2 jött, ahol már a NAVI is összeszedettebben játszott, de s1mple és csapata nem tudott elhúzni, a két csapat végig fej-fej mellett haladt. Az első halfot a Nemiga nyerte 8:7-re, majd 11:8 és 11:11 lett az eredmény. Ekkor azonban mds-ék négy kört is behúztak, ezzel négy meccsponthoz jutottak.

Itt még nem volt vége: a NAVI mind a négy meccspontot hárította, kiharcolva ezzel a hosszabbítást!

Az OT is komoly érzelmi hullámvasút lett: két kört a NAVI nyert, aztán hármat a Nemiga, amely így újabb meccsponthoz jutott, de flamie-ék ezt is hárították, így jöhetett az újabb overtime. Itt a NAVI megint két nyert körrel nyitott, majd ellenfelük is egy “duplával” válaszolt, de 20:20 után is folytatódott a sorminta, így a NAVI 22:20-ra elhozta Dust2-t.

A Nemiga játékosa, speed4k, még a DreamEaters színeiben.

A jó befejezést kiváló harmadik pályás kezdés követte s1mple-ék részéről, hiszen Nuke-on egy 8-0-ás terror rohammal indítottak. A félidő fennmaradó köreiből aztán hatot megnyert a Nemiga, így 9:6-tal fordultak a csapatok.

A Natus Vincere a második félidőben is brilliánsan kezdett, egészen 14:6-ig meneteltek, és az első meccspontra sem kellett sokat várni, ez 15:8-nál jött el. A legtöbb ember valószínűleg azt gondolta, hogy most már tutira itt a vége.

Leszámítva persze a Nemiga ötösét, amely mind a hét meccspontot hárította!

Sajnos az OT-ra már elfogyott a szufla az underdog háza táján, így a hosszabbítást 4:1-re, a pályát pedig 19:16-ra nyerte meg a NAVI. Ezzel s1mple és csapata a maphátrány és a négy meccspont alkotta mélységből is vissza tudott jönni, s végül 2:1-re behúzták a BO3-at.

A két csapat így a három pályán három hosszabbításig és 104 körig jutott, továbbá együttesen tizenegy meccspontot hárítottak. Izgalmakból nem volt hiány, az tuti!

Borítókép: s1mple az IEM Katowice 2020 során (HLTV)

Ezt már olvastad?

CS:GO Update: megérkezett a továbbfejlesztett anti-cheat béta verziója!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva