Hearthstone

Rettentő szűk tier 1, egyre kiegyensúlyozottabb eloszlás a Class-ok közt: így alakult a meta


Kis késéssel jött a VS jelentése.

Ezúttal késett a VS data reaper meta jelentése: tegnap este érkezett meg a szokásos statisztika. Lássuk ezúttal hogy alakult a Twin Slice nerf óta a meta!

A legnépszerűbb paklik

Jóval kiegyenlítettebb a Class-eloszlás a legutóbbi helyzethez képest: a Demon Hunter körülbelül 3.5%-ot esett vissza, míg a Druid-Hunter kettős bő 1-1%-kal népszerűbb lett. Picit előrelépett a Mage-Priest-Rogue hármas is, az alsó régió pedig minimálisan még kevesebbet játszott, de ezek nem igazán számottevő adatok. Elmondható tehát, hogy bár van 3 kifejezetten gyenge Class, de azért ez az eloszlás egy alapvetően egészséges metát mutat – elvégre fixen 10 százalékon úgysem lesz mind a 10 Class.

A legjobb paklik

A tier lista is változott valamelyest: az Aggro Demon Hunter javított bő fél százalékot, az Enrage Warrior tartotta magát, a Control Warrior viszont majdnem 1.5%-kal rosszabb győzelmi rátát produkált, így ez a deck kiesett a legfelsőbb tierből. Míg a népszerűségi diagramnál elmondható volt, hogy viszonylag egészséges metáról van szó, addig itt ez kevésbé igaz: rég volt ilyen szűk a tier 1, ráadásul relatíve nagyok a százalékos különbségek a paklik között.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Nincs nagy változás matchupok terén a Demon Hunter szempontjából: a Control-Enrage Warrior kettős még mindig igencsak gyakran szétkapja, a többi viszont elég rendesen zöld. A heti listára viszont érdemes rápillantani:

Itt kikerült a két Eye Beam, valamint egy Frozen Shadoweaver, helyükre pedig bement 2 Amani Berserker és mindkét Guardian Augmerchant helyet kapott. Ez a két lap kiegészülve a Beaming Sidekick-Bonechewer Brawler kettőssel kifejezetten erős early game-et eredményez: ugyebár az Augmerchanttal belelövünk a két darab két manás lapunk közül valamelyikbe, mely így már elég agresszív testet ölt komoly védelemmel együtt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva