Gaming

Kezeket fel, ha unod a Fifát! | Jön a Handball 21 kézilabdajáték!


Négy év után végre érkezik egy új kézilabdajáték!

Talán ez lehet a megfelelő időszak, mikor érdemes lehet egy új sportjátékot piacra dobni! Noha nem ez a kézilabda sport első videojátékos inkarnációja, most van esélye egy olcsóbb és szórakoztatóbb alternatívát nyújtani a sok helyütt megfáradt FIFA, vagy NBA helyett, esetleg mellett, amik profitorientált hozzáállásukkal egyre-másra ábrándítják ki a sportjátékok szerelmeseit.

A NACON kiadó és az Eko Software – indie fejlesztőcsapat jóvoltából négy év után visszatér a Handball kézilabdajáték, sőt, novemberben már meg is jelenik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

A játékba négy licencelt európai első osztály és néhány másodosztályban szereplő klub került, ami összesen 1600 irányítható játékost jelent, olyanokkal az élen mint Nikola Karabatic, Valero Rivera és Melvyn Richardson. A játékot egyedül – League Mode, Karrier mód, többed magunkkal – vagy ellen, esetleg online mások ellen is játszhatjuk majd.

A fejlesztők szerint az előző kézilabda videojátékhoz képest sokat csiszoltak a játékmeneten, a mozgáson és a mesterséges intelligencián is, de sokat dolgoztak a stadionokon, a grafikán és a fizikán is.

Az előzetes alapján valóban jó mókának tűnik, viszont láthatólag több területen is hátrányban van a nagyokhoz képest; a grafika valóban nem csúnya, de távolról sem olyan szép mint egy Fifa, NBA, Madden, de a játékosok mozgásának animációja sem a legtökéletesebb. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a Handball 21 egy rossz játék lesz, sőt, valószínűnek tartom, hogy az összkép sokkal, de sokkal szórakoztatóbb lesz mint a több millió dollárból összetákolt és minden évben minimális változtatásokkal újra kiadott nagy költségvetésű testvérei, amik azon kívül, hogy a pénzt nyelik, sajnos túl sok élvezetet nem nyújtanak.

Erre több kisebb stúdió is rájöhetett, akik úgy döntöttek, hogy a realisztikusságot kispadra ültetve inkább a játékélmény fokozására fektetik a fő hangsúlyt. Ennek a felfogásnak köszönhető a fenti szerelemprojekt Handball 21, illetve a hamarosan megjelenő Tsubasa kapitány játék is.

Érkezik a FIFA új kihívója – Hamarosan megjelenik a Tsubasa kapitány futball játék!

Ha nem akarsz lemaradni semmilyen hasonló hírről, akkor csatlakozz ehhez a remek közösséghez Facebook-on:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva