Counter Strike

A HellRaisers 15 órán keresztül játszott hivatalos mérkőzéseket!


Ez még gyakorlásból is sok lenne, nemhogy profi meccsekből!

A szebb napokat is látott HellRaisers CS:GO csapata a tegnapi nap során öt darab BO3-as (!) párharcot játszott, ami alapjáraton nagyjából három napra elegendő meccsnek felel meg.

Egyrészt meghívottként jelen voltak a Nine to Five első állomásán, ahol a három BO3-as meccsüket (opening, elimination, decider) zsinórban, egymás után kellett lejátszaniuk. Az első kettőn ráadásul a pályák is ki lettek maxolva (1-2, 2-1, majd 0-2).

Erről a tornáról kiestek, majd hat órakor már jött is az ESEA MDL S34 rájátszása, ahol előbb a felső ági, majd az alsó ági meccsüket is elveszítették, egyaránt 2-0 arányban.

https://leetesport.hu/hu/2018/07/31/csgo-esport-donto-bo7-acer-hellraisers-mousesports-nosztalgia-emlek-fogadas-gamer-cikk/

A HellRaisers így összeségében öt BO3-as meccset és egész pontosan tizenkét pályát játszott le – egy nap alatt, minimális megszakításokkal. Az öt találkozóból négyet elveszítettek, ami ekkora sorozatterhelés mellett nem meglepő.

Hozzáteszem, a HR egyébként is a legaktívabb CS:GO csapat jelenleg: az elmúlt egy hónapban 63 pályát játszottak.

Kérdés, hogy kinek a felelőssége mindez? A szervezőké, akik úgy csinálnak, mintha holnap vége lenne a világnak, és egy nap alatt le kellene játszania az összes mérkőzést? Itt főleg a Nine to Five-ra gondolok, de az ESEA is szétbonthatná az ágakat több napra.

Netán a szervezeté, amely annak is ellenére elfogadja a versenyre a meghívást, hogy már eleve is voltak erre a napra BO3-as meccsek leszervezve? Az igazság valahol félúton lehet a kettő között, de egy biztos, a játékosokat nem lehet okolni, ők maximum megisszák mindennek a levét.

Ahogy az a mellékelt ábrán is látható, éppen a napokban több profi játékos is felemelte a hangját ezzel kapcsolatban, pedig az ő esetükben messze nem öt BO3-as meccsről volt szó.

A profi játékosokat képviselő szövetség, a CSPPA gyorsan reagált a felmerülő aggályokra. Az ő irányelvük az, hogy ha egy csapat egy napon két BO3-as meccset is játszik, akkor legalább három óra (!) pihenőt kell kapniuk.

Na most, ha a HellRaisers tegnap minden BO3-as meccs után három óra pihenőt kapott volna, akkor még a cikk megírásának idején (kedd 13:00) is meccseznének.

Természetesen a fenti irányelvet több versenyszervező is elsajátította már, de vannak kivételek, mint például a Relog, vagy a Beyond The Summit, amelyek még egy 20-30 perces szünetre is nemet mondanak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lép minderre a szövetség!

Ezt már olvastad?

https://leetesport.hu/hu/2020/06/29/csgo-meyern-mibr-9z/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva