BoardGame

Munkanélkülivé tett a koronajárvány? Dobj egy mailt a világ egyik legnagyobb kiadójának, és már küldik is az ingyentársast!


Ráadásul magyarként is kérhetsz és kaphatsz.

Múlt szerdán a világ egyik legfontosabb társasjáték-kiadója, a főleg harci és történelmi játékokkal foglalkozó GMT Games hivatalos hírlevelében tette közzé, hogy aki koronavírus-járvány miatt elvesztette a munkáját, az kap tőlük ingyen társasjátékot.

Mint írják, ahhoz persze kevesek, hogy például a munkanélküliséget csökkentsék, de hisznek abban, hogy a játék feledtetheti, sőt át is segíthet a nehézségeken. Aki élne a lehetőséggel, küldjön nekik e-mailt a [email protected] címre, amiben valahogy igazolja, hogy március 15. elvesztette a munkáját, és hogy a covid miatt vesztette el. A cég a 2008-ban kirobbanó gazdasági világválság idején is hirdetett már ilyen akciót, természetesen óriási sikerrel – bele se merünk gondolni, most mekkorát fog szólni, ha azt nézzük, hogy az azóta eltelt 12 évben mennyit fejlődtek a játékok, és főleg hány új játékost húzott be a szcéna világszerte.

A kínálat elképesztően széles és színvonalas, és a több tucat játékból csak egyet nem lehet kérni: a Imperial Struggle-t, mely a hidegháborúban játszódó Twilight Struggle afféle folytatása. Jellemző a GMT Games játékainak hitelességére, hogy nem egy komoly címüket a “civilben” CIA-ügynök (már amennyire a civilben szót lehet mondani egy CIA-ügynökre) Volko Ruhnke tervezte.

Nem tudunk róla, hogy a GMT Games játékait kiadták volna Magyarországon, és arról sem találtunk semmit, hogy magyar covid-munkanélküli ne kérhetne és kaphatna játékot tőlük, úgyhogy szerintünk simán nyitva áll a lehetőség a nálunk nehéz helyzetbe került játékosoknak. Annyi, hogy az amerikaiak kettőt kaphatnak, mindenki más egyet.

 

 

A játék nem játék – társasjátékos podcast-sorozatunk második része Győri Zoltán és Para-Kovács Imre vezetésével:

A játék nem játék: újrahasznosított klasszikusok – itt a második Társasjáték-podcast

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva