Gaming

Visszavonul Redeye az e-sport világától!


A döntést a személyét ért vádak miatt hozta meg.

A napokban számoltunk be arról, hogy James Banks fizikai és verbális erőszakkal, illetve hatalommal való visszaéléssel vádolja az e-sport világ élő legendáját, Paul ‘Redeye‘ Chalonert.

Redeye először tagadta a vádakat, de az újabb és újabb ellene történő megszólalások, illetve a számos napvilágra hozott képernyőfotó csak tovább erősítette az e-sport kommentátor és műsorvezető elleni hangokat.

Chaloner végül úgy határozott, hogy – a személyét ért támadások miatt – visszavonul az e-sport világtól. Mindezt egy tegnap délutáni, hivatalos Twitter-oldalán tett közleményben jelezte.

“Az elmúlt napokban tapasztalt, személyemet ért támadások miatt, úgy határoztam, hogy itt hagyom az e-sport világát. Az engem vért vádakat talán még ki is bírtam volna, de mikor már a gyerekeimet is belerángatták a történetbe, az túlment minden határon.”

“Ahogy azt a két nappal ezelőtti bejegyzésemben is írtam, ezzel kapcsolatban már voltam bíróságon, és nem találtak bűnösnek. A publikum előtt újra előhozakodni ezzel nem éppen fair dolog, sem rám, sem a gyerekeimre nézve.”

Ezt követően elmondja, hogy a mentális egészségére amúgy is rossz hatással volt a karantén miatti bezártság, ám az elmúlt napok támadásai, és az, hogy mindebben a családja is érintett, borzalmas mélységekbe taszította.

Paul ‘Redeye’ Chaloner. Kép: shacknews.com

Azt írja, hogy az elmúlt 24 órában még ahhoz is közel állt, hogy öngyilkos legyen, mert úgy érezte, hogy mindezt csak akkor “éli túl”, ha teljesen hátrahagy mindent.

A folytatásban kifejti, hogy a továbbiakban nem vállal semmilyen munkát az e-sport világában, és a Code Red szervezeténél is lemondott a vezetői pozíciójáról, hiszen, mint mondja, a cég – egyébként nagyszerű embereit – is számtalan ok nélküli támadás érte a napokban.

A bejegyzés végén bocsánatot kér mindenkitől, akivel esetleg rosszul bánt volna a múltban, nem szeretett volna senkit megsérteni, és bízik abban, hogy a pályatársak hosszú és sikeres karrier elébe néznek.

Imádta a munkáját, és köszöni a rengeteg támogatást. Nem pont így akarta itt hagyni – az élete egyik legfőbb fejezetének számító – e-sport világát, de köszöni, hogy az elmúlt 18 évet itt tölthette.

Ezt már olvastad?

A Twitch felfüggesztette Donald Trump csatornáját!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva