Call of Duty

Tényleg gyengítettek a Grau-n és az MP5-ön a frissítéssel? | Ez változott az update után!


A két metafegyver végre megkapta a gyengítést, de változott vajon valami?

Befutott a rég ígért, általunk pedig rég várt nagyobb update, ami amellett, hogy számos újdonságot hozott, szükséges változtatásokat is eszközölt a fegyvereken. Nyilván, ami mindenkit érdekelt, hogy ennek fényében vajon megtört-e a Grau-MP5 meta, vagy továbbra is dominálják-e a killcamokat?!

Nos, valóban gyengítettek rajtuk itt-ott, de emellett sokak szerint szükségtelen buffokat is kaptak (konkrétan mint anno az RPG), amitől még mindig az egyik legjobb fegyvereknek számítanak, az uralmuk tehát nem tört meg, sőt!

A cikket TheXclusiveAce mélyebb, az összes fegyvert érintő elemzése alapján írtuk meg, a videóját lentebb találod!

MP5 

Az MP5 9 és 10mm-es lövedékeinek sebzését közeli és közepes távolságban valóban csökkentették, távolra viszont – ahelyett, hogy itt is gyengítettek volna – nagyobbat üt mint a frissítés előtt. A 10mm-es golyók így nagyobb távolságban testre 22, míg végtagokra 19 sebzést visznek be. Mindkét esetben 1-el nőtt az okozott sebzés, ami papíron nem tűnhet jelentősnek, a gyakorlatban viszont komoly különbség lehet játékos és játékos között, ami bizonyos helyzetekben akár a harcot is eldöntheti.

Ez a változás már azért is érdekes, mert a végtagokra mért sebzés is simán lehet halálos, így a kevésbé pontos játékosok is eredményesek lehetnek vele. Igen ám, de van egy másik tényező méghozzá a fegyver visszarúgása, úgy a szórása. Nos, változás az történt, de ez is inkább az előnyére válik, ugyanis az új recoilnak köszönhetően sokkal számolhatóbb és rövidebb is lett a frissítés előttihez képest.

Mindent összevetve azt mondhatni, hogy az MP5 valójában erősítést kapott az ígért nerf helyett.

Grau 5.56

A Grau esetében – ha nem is sokkal de – már érezhetőbb a különbség. A sebzés hatótávját (damage range) pár méterrel csökkentették, így az alap Grau 4 shot kill távját 34-ről 30-ra, az 5 shot kill távot pedig 61-ről 58 méterre csökkentették.

Emellett kalibráltak kicsit a Grau barrel attachmentjeivel is, így mostantól mind a Nexus (40% -> 33%), mind az Archangel (45% -> 40%) kevesebbet dobnak a hatékonyságon, ami szintén egy remek döntés volt.

Természetesen a sebzést is érezhetőbben visszametszették, közepes távolságra (5 shot kill) a továbbiakban 23 helyett 22-t sebez. Ez azt jelenti, hogy a 2-3 armorral rendelkező játékosok leszedéséhez mindenképp plusz golyók kellenek már. A Grau recoilján is variáltak valamit, itt már kevésbé látványos a változás, főleg Nexus, vagy Archangel használatával, azért mégiscsak gyengítésnek mondhatjuk.

Elmondható, hogy a Grau megkapta azt a nerfet, amire sokan vártak, de még így is az egyik – ha nem a – legjobb fegyver a Warzone-ban, ezért egészen biztos, hogy sokat fogunk még vele találkozni.

Íme a teljes TheXcusiveAce elemzés, amiben az összes változtatáson végigeszi magát, így ha érdekelnek a többi fegyverek, nem csak az agyonjáratott meta fegyverek, akkor érdemes lehet megnézned. (!Spoiler: a Kar98 lett az egyik legjobb távolsági, a FAL pedig az egyik legjobb közepes távolsági lőfegyver!)

Ha pedig a kíváncsi vagy a teljes patch notes-ra, akkor figyelmedbe ajánlom egy korábbi cikkünket:

Sniper gulággal érkezett a 200 fős Warzone! | Íme a teljes Patch Notes!

(Forrás: TheXclusiveAce/Youtube – Borító: Westie/Youtube)

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen CoD hírről sem, akkor csatlakozz csoportunkhoz Facebookon:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva