Gaming

Ez eddig a tíz legnézettebb Twitch-tartalom 2020-ban!


Viszi a prímet az IRL, de vajon melyik játék futott be a második helyen?

A streaming platform legnézetebb tartalmai alapvetően nem változtak az előző évhez képest, de azért van egy figyelemre méltó kivétel, mégpedig a Valorant.

A Riot Games játéka alig egy hónapja jött ki, és a zárt béta is csak áprilisban kezdődött, mégis egészen a harmadik helyig felkúszott. Ez egyrészt köszönhető a hatalmas népszerűségének, de ne feledkezzünk meg a kulcs droppolásokhoz fűződő 24/7 rerun streamekről sem.

A méltán népszerű Just Chatting, azaz Általános csevegés (IRL), illetve a Valorant közé, a szintén Riot-fejlesztésű League of Legends furakodott be, amely 36 millió órával maradt le a legnépszerűbb kategóriától.

Negyedik helyen a Fortnite érkezik, amely a nézettség tekintetében már 2019 végén is kisebb hanyatlásnak indult, 2020 feléhez érkezve pedig elmondhatjuk, hogy már a pódiumos helyért is meg kell küzdenie.

A Valorant esetében viszont elmondható, hogy a zárt bétás számokkal össze sem hasonlíthatóak a mostani nézettségi adatok, hiszen a játék a heti ranglistákon a nyolcadik hely körül mozog, így a játék a következő féléves összesítő listán minden bizonnyal visszább fog esni.

A közeljövőben nem várható játék a nagyobb fejlesztőktől, viszont érkezik majd a World of Warcraft Shadowlands nevű kiegészítője, ami bebiztosíthatja a WoW top10-es helyét.

Ezt leszámítva sok függ majd attól, hogy az IRL népszerűsége meddig tart ki (valószínűleg még egy jó darabig), illetve, hogy a Fortnite és a Valorant versengését ki nyeri majd.

Forrás: The Esports Observer

Ezt már olvastad?

Augusztusban jöhetne az első LAN, de úgy néz ki, hogy az élet megint közbeszól

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva