Counter Strike

Egyre biztosabb, hogy nem lesz ESL ONE: Rio 2020


Vagy legalábbis nem Brazíliában, Rióban.

Bár itthon a vészhelyzetnek vége, a koronavírus járvány továbbra is tart. Magyarországon a szigorú szabályoknak, illetve az emberek szófogadásának köszönhetően úgy tűnik, nincsen nagyon komoly baj. Ám a világ más országaiban nem feltétlen ilyen rózsás a helyzet, és Brazília is ezek közé az országok közé tartozik. A világon jelenleg Brazília számlálja a második legtöbb koronavírus fertőzöttet, illetve aktív esetek számában is ők a másodikak. Naponta nagyjából 40 000 új fertőzöttet és 1000 halottat regisztrálnak. Sajnos nem úgy tűnik, mintha urai lennének a helyzetnek. Brazília miniszterelnöke, Jair Messias Bolsonaro véleményes cselekedetei miatt amúgy sem örvend nagy népszerűségnek a nemzetközi sajtóban, a pandémiás helyzet kezeléséért sem emelnek neki szobrot. A napokban például megvétózta a maszkok kötelezően viselését a bevásárlóközpontokban, iskolákban, templomokban.

Beszédeiben kiemeli, hogy a helyzet egyáltalán nem komoly, szabályozásokat pedig nem igazán tartják be az emberek. A bárok, a plázák és a bevásárlóközpontok tele vannak, az emberek buliznak az egész országban, de főleg Rio-ban, ezek pedig csak növelik a fertőzések számát.

Az ESL ONE: Rio 2020 pedig novemberben kerülne megrendezésre. A jelenlegi adatok alapján egyre többen látják úgy, hogy nehéz lenne 4 hónapon belül megrendezni egy ilyen nagyszabású versenyt. Jogos a kérdés, mi lesz így? Az a gond, hogy ha átteszik a versenyt más helyszínre, akkor olyan országot kell találni, ahova beengedik a versenyzőket, akik szó szerint a világ minden tájáról érkeznek. És akkor még arról nem is esett szó, hogy a helyszíni nézőkkel mi a helyzet. Az ESL ONE: Rio a játék történelmének egyik, ha nem a legnagyobb versenye lenne, nézők nélkül pedig véleményem szerint nem lenne az igazi. Könnyen lehet, hogy az új megoldást az eltolás jelentheti, azzal viszont az a probléma, hogy lemenne egy év úgy a játékban, hogy nem rendeztek Major tornát.

Nagyon sokrétű és komplikált kérdések ezek, melyekre senki sem tudja a választ. Reméljük, hamarosan tájékoztatják a nagyérdeműt is.

Forrás

Borítókép: TimesOfAmerica, ESL

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva