BoardGame

Mindenkinek kell egy saját képére formált hős


Egy kiteljesedő dungeoncrawler, gyönyörű erdőépítő és társasjátékos naptár a heti Kickstarter-szemlében.

Pár napja még bentről hallgattuk a zuhogó esőt társasozás közben, aztán pár nap múlva már kereshettük hőálló dobozokat, nehogy megolvadjanak a komponensek a hirtelen jött kánikulában. A következő hidegfrontig a Tarsasjatekok.com heti Kickstarter-ajánlóját szemlézzük, hogy legyen majd mivel játszani a jövő évi hőségben is.

Még meg se kapta mindenki a Roll Player új, nagydobozos kiegészítőjét (vagy kiegészítő nagy dobozát?), máris itt az újabb kampány. De ezt mégsem érzik fölöslegesnek vagy túlzásnak vagy szimpla pénzlehúzásnak a rajongók, ugyanis a Roll Player Adventures az a játék, amit eddig szinte követeltek a kiadótól: végre egy olyan dungeoncrawler, melyben használhatjuk is a megalkotott karaktereinket. Amihez először is át kell konvertálni az előző játékban kidobált tulajdonságértékeket az Adventures-ben lévőkre, illetve meg kell keresni a megfelelő kártyákat. Minden tárgy- és képességkártyának, amit Roll Playerben meg lehet szerezni, van Adventures-párja. Persze a Roll Player nélkül is hozzá lehet fogni, csinálhatunk karaktert a játék saját rendszerével is, de sokkal jobb élmény lesz olyan hősökkel játszani, akiknek már az összerakása is külön játékalkalmat igényel.

Canopyban a soron következő játékos magának felfordít egy paklit a háromból. Ha bejönnek neki a benne lévő lapok, elviszi a saját erdőjébe építeni őket. Ha nem, megnézhet egy másik paklit is, ám hozzá kell adnia egy kártyát a közösből ahhoz, amit nem kívánt elvinni. A gyűjtött lapokból fákat és virágokat lehet nevelni, vagy benépesíteni az erdőt nyílméregbékákkal, tukánokkal, kígyókkal és egyéb egzotikus állatokkal. Ezekből minél több ugyanolyat sikerül összegyűjteni, annál több pontot termelnek majd nekünk a végén – és nem mellesleg a megalkotott erdő iszonyú jól is néz ki. (Erdőmenedzsment-társasjáték egyébként itthon is készül, a Forest ED csapata támogatásával fut ráadásul a Társasjáték-fejlesztők klubja is, melynek második előadását mi vettük föl és tettük közzé.)

2021 Board Game Mosaic Calendar egy társasjátékos naptárról, melyben a hónapok képe egy társasjáték-alkatrészekből kirakott társasjáték-témájú kép. Bár csaknem végtelen számú ilyen témájú képet lehet kirakni, be kell érni tizenhárommal (a fedlappal együtt). Még nem ismert az összes kép, de az biztos, hogy lesz köztük Stonemaier-, Roxley- és a magyarok alkotta Mindclash-játék is.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 27. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

A játék nem játék, pláne, ha történelmi!

“Gondolkodó emberek lesznek, akik történelmi játékokkal játszanak”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva