Counter Strike

Új rekord: 100 000$-t fizettek egyetlen CS:GO skinért


Igen, igen... jól gondoltad, kínai gyűjtő vette meg.

Nem titok, hogy néhány CS:GO skin szó szerint aranyat ér. Ám a legutóbbi 6 számjegyű trazakció új világrekordot állíthat be. Egy januári gyűjtés alapján jelenleg a legdrágább skin a játékban a Souvenir AWP Dragon Lore, ami kb. 20 000$-ra rúg, tökéletes floattal. Ez viszont még mindig mérföldekre van a fent említett 100 000$-tól.

A csavar az egészben, hogy a rekordot beállító tranzakció alanya nem is ez a Dragon Lore volt, hanem egy StatTrak M4A4 Howl, 4 iBUYPOWER Katowice 2014 matricával:

Ez a patika M4 cserélt gazdát | ohnePixel

Ez fegyver a piacon ezzel a floattal, matricák nélkül nagyjából 5 180$-t ér, ami elég csekély összeg a 100 000$-hoz képest. Ezek a matricák kuriózumnak számítanak a játékban, egyrészt mivel a 2014-ben nem játszottak még ennyien a játékkal, így nem is vettek annyi matricát. Másrészt az iBUYPOWER csapatát bundázásért örökre eltiltotta a Majoröktől a Valve.

A traderek körében híres ohnePixel azt állítja, hogy a vevő egy kínai gyűjtő, aki nem sajnálta a pénzt ezért az egyedi fegyverért. A kínaiak jelenléte a játékban alaposan felverte az árakat bizonyos szegmensekben, ékes példa a fenti eset is erre.

Forrás: dexerto.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva