Gaming

Érkezik a hordozható, streamingre tervezett Xbox mini kontroller!


Hamarosan megjelenik a telefonokra és tabletekre tervezett Xbox kontroller!

A Microsoft a következő konzolgenerációs szándékait, irányát nem igen rejti véka alá, és teljesen nyíltan raknak fel mindent a szolgáltatásaik fejlesztésére. Ebbe beletartozik a Netflix-szerű játékkölcsönző szolgáltatás, a Game Pass, illetve a folyamatosan fejlődő játékstreaming technológia, az xCloud. A vállalat ezeket teljesen konzekvensen fejleszti, így az xCloud az új Xbox megjelenése után be fog épülni a Game Pass-ba, így a konzolra többet nem kell letöltenünk onnan a játékokat sem.

Xbox-on hamarosan már letölteni sem kell a játékokat, hogy játszhassunk velük!

Az xCloud segítségével viszont nem csak letöltés nélkül fogunk tudni játszani, hanem az Xboxunkat is megtehetjük egy szervergéppé, hogy az azon lévő játékainkkal bárhonnan, bármilyen eszközről játszhassunk.

Így hát nem meglepő, hogy a Microsoft felkérte a 8BitDo egyedi kontrollereket készítő céget, hogy a Nintendo és a SEGA után nekik is készítsenek egy kompakt mini Xbox kontrollert.

Az új kontrollert kifejezetten telefonokra és tabletekre tervezték, így a fő szempont az volt, hogy az eredeti dizájnt hordozható formába mentsék át. Ez sikerül is: minden gomb hiánytalanul megtalálható rajta úgy, hogy a gombkiosztás is teljesen testre szabható, míg a mérete körülbelül egy MegaDrive kontrollerrel egyezik meg. Megtalálható rajta egy USB-C foglalat – amivel tölthetjük majd a nagyjából 18 óra játékot is kibíró akkumulátort – és egy kisebb hangszóró is. A csomag tartalmaz egy kontrollerre szerelhető mobiltartót is, amit ha szeretnénk lerakható állványként is használhatunk majd.

A kontroller hivatalosan szeptember 21-én kerül kereskedelmi forgalomba 44,99 dolláros áron (kb. 15.000 forint), de az Amazonon már előrendelhető. Arról egyelőre sajnos nincsen semmilyen információ, hogy Magyarországon mikortól lesz elérhető – de gyanítom a megjelenés körül már lesznek viszonteladók, akiknél be lehet majd szerezni.

Ugyan egy mini kontroller piacra dobása nem tűnik nagy dolognak, valójában sokat elárulhat a Microsoft terveiről. Többek között azt, hogy az év későbbi szakaszában a Game Pass rendszerébe is beépülő xCloud, visszafele is működni fog, ami azt jelenti, hogy mobilunkon-tabletünkön játszva a Game Pass kínálatában szereplő játékokat is azonnal el fogjuk tudni indítani, nem csak azokat amik a konzolra telepítve vannak.

Egyre biztosabb, hogy jön egy olcsóbb újgenerációs Xbox is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva