BoardGame

Megjelenésfigyelő: extrém partijátékok a Robbanó cicák alkotóitól, Mars-szuperdoboz és egy vadiúj Stonemaier-stratégia


Partijátékok, sztárjátékok és -kiadók domináltak a hazai kiadók múlt heti játékmegjelenés-bejelentéseiben.

A Throw Throw Burrito az iskolai kidobósozások és a könnyed partikártyajátékok sajátos, habkönnyű keveréke. A játékosoknak olyan gyorsan kell felvennie a lapokat a húzópaklijából, ahogy csak tudják, hogy összehozzanak egy hármas lapkombinációt, ami kirobbanthatja a burrito-hajigálást. A játék Robbanó cicák csapatának műve, és több mint 50 ezren raktak bele pénzt a Kickstarteren. A magyar címe, Burritóhajító kicsit erőltetett, bár kétségtelen, hogy hozza az angol eredetiben lévő rímet.

Burritohajító
  • a habkönnyű és nagyon vicces partikártyajáték
  • 2020 harmadik negyedévében, tehát július és szeptember között valamikor jön;
  • bővebben a játékról.

A Hősök útjában nem meglepő módon egy hőst irányítunk, sőt vezetünk végig egész hősködős pályafutásán. A már korábban bejelentett megjelenés múlt héten lett előrendelhető, 20 százalékos kedvezménnyel, de a megjelenés időpontját még nem tudni, a Gémklub új megjelenéseit státuszoló gyűjtőoldalán a gyártásra vár ikon van mellette. A változatos játékmenetet és sokféle opciót (lehetünk jók vagy gonoszak, hősködhetünk együtt a többi játékossal, de megpróbálhatjuk le is gyakni őket) kínáló játék állítólag mindössze egyórás.

Hősök útja
  • a változatos és bevezető jellegű stratégiai játék
  • 2020-ban valamikor megjelenik, jelenleg gyártásra vár;
  • bővebben a játékról.

A Gémklub másik múlt héten bejelentett másik partijátéka is játszható kooperatívan és kompetitíven is. Az eredetileg Paranormal Detectives címből nálunk Túlvilági történetek lesz, és egy szellemet kell kérdezgetni benne, hogy kiderüljön ki ölte meg, mikor még élő ember volt. Lesz egy applikáció is hozzá, ami újabb történeteket hoz majd.

Túlvilági történetek
  • az összetettebb, applikációval is játszható partitársasjáték
  • 2020-ban valamikor megjelenik, jelenleg gyártásra vár;
  • kicsit bővebben a játékról.

És még egy vicces és furcsán kinéző partijáték szerepel a Robbanó cicák szerzőitől a Gémklub múlt heti listáján. A szőrös dobozban lévő Bears vs Babies a Burritóhajítóhoz (és persze a Robbanó cicákhoz) hasonlóan az extrém partijátékok közé tartozik, melyben medvéket és szörnyeket kell teremteni, akiknek mindenféle gonosz babákat kell megenniük. Ez amúgy nem múlt heti bejelentés, hanem múlt héten meg is érkezett.

Bears vs Babies

 

A múlt hét előtti héten a Reflexshop két teljesen új megjelenést is bejelentett, míg a múlt hétre már csak egy jutott, ami nem is egy új játéké, hanem A Mars terraformálása szuperdobozának hazai megjelenéséről szólt. A világ egyik, ha nem a legnépszerűbb modern társasjátékának háromdés lerakóival, inzertekkel és akkora dobozzal és minden egyébbel érkező gyűjtői kiadás július 10-ig, tehát most péntekig történő előrendelése esetén a legújabb promó-akciókártyák is kapjuk hozzá, ráadásul ingyenes kiszállítással.

A Mars terraformálása – Terraformátor-gyűjtődoboz
  • az élvonalbeli stratégiai euro-társasjáték szuperdoboza
  • 2021 júniusában érkezik meg, ingyenes kiszállításos
  • részletes leírás a dobozról. Itt a mi korábbi hírünk róla:

Terem még ez a pénzfa – érkezik a szuperdobozos Mars

A Delta Vision hozza Magyarországra a globálisan egyik vezető kiadó, a Stonemaier Games játékait, melyek között ott van a Scythe (Kasza), a Korkép, de a Fesztáv is, ami a számos összevetésben/szavazásban/díjban a tavalyi év legsikeresebb játékának bizonyult. Nos, a Stonemaier augusztus-szeptemberben új játékot ad ki, Pendulum címmel, ami egy kompetitív, munkáslehelyezős, asszimmetrikus, egyidejű akciókkal operáló stratégia lesz egy vagy akár öt játékosnak, 60-90 percben, a manapság oly népszerű, és oly gyakori fantasys tematikával, ugyanakkor a táblát elnézve meglehetősen absztrakt kialakítással. A Delta semmi többet nem közölt, csak annyit, hogy “hamarosan érkezik” a magyar nyelvű változat.

Pendulum
  • az egyik vezető kiadó, a Stonemaier vadiúj stratégiai társasjátéka
  • 2020. augusztus-szeptemberben jelenik meg nemzetközi kiadásban, és majd valamikor nálunk is;
  • további részletek.

 

 

A játék nem játék, pláne, ha történelmi!

“Gondolkodó emberek lesznek, akik történelmi játékokkal játszanak”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva