Gaming

A Google 77 millió dolláros tőkeinjekciója sem segített, bezárja kapuit a Chushou streaming platform!


A Tencent teljesen ellehetetleníti a többi céget.

A Chushou nevű kínai streaming platform bezárja kaput, ugyanis a közelében sem volt annak, hogy a Tencent által dominált piacon felvegye a kesztyűt a többi oldallal.

A helyzeten még az sem segített, hogy 2018 elején a Chushou hozzávetőlegesen 77 millió dolláros támogatást kapott a Google-től, és az sem, hogy 2011-es alapítása óta közel 128 millió dolláros finanszírozást szedtek össze.

A platformot a Google mellett segítette többek között a Qiming Venture Partners, a GGV Capital, a Shunwei Capital, az AlphaX Partners, illetve az iQiyi is, de Kína egyik legnagyobb vállalatával szemben ez sem volt elég.

Hogy ez mit is jelent? Jelenleg a Tencent tulajdonában levő DouYu, illetve Huya uralja a piacot, de a gigacég kötelékébe tartozik a saját fejlesztésű Penguin Esports platform, illetve részesedésük van a Bilibili és a Kuaishou streaming felületeknél is.

A Tencent Holdings Limited Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, a BAT néven ismert nagy triumvirátus (Baidu, Alibaba, Tencent) egyike.

A Bloomberg News jelentése szerint a Chushou arra kérte a távozásra kényszerű, korábban exkluzívan náluk streamelő embereket, hogy a Kuaishou-ra váltsanak.

Miközben a Tencent a kínai piacon egyre szilárdabbá teszi piacvezető pozícióját, addig külföldön sem tétlenkednek, és a Trovo nevű szolgáltatással már a nemzetközi piacot is becélozták maguknak.

A Trovo nagyon hasonlít az Amazon tulajdonában levő Twitch-hez, megjelenését és működését tekintve egyaránt. Ráadásul nem ez az egyetlen terjeszkedési kísérlet, hiszen a Huya hasonló stratégiát követ a Nimo TV-vel, amely 2018-ban startolt el Brazíliában, Indonéziában, Vietnámban, Thaiföldön és Mexikóban.

Kínán kívül legutóbb a Mixer volt, amely feladta a küzdelmet, hiszen a Microsoft-hoz tartozó platform július 22-én bezárja kapuit, és beleolvad a Facebook Gamingbe.

Vajon a Tencent felveszi a kesztyűt a Twitch-csel is? Mire jut majd a Facebook és a YouTube? Lesz esetleg egy nevető ötödik, amiről már amúgy is pletykálnak egy ideje? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből az egészből!

Forrás: The Esports Observer

Ezt már láttad?

Íme június tíz legszebb jelenete a profi CS:GO meccsekről!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva