Call of Duty

Így használhatsz PS4-en és Xbox One-on egeret és billentyűzetet!


Az Xbox és a PlayStation is támogatja az egér+billentyűzet perifériát!

Az online kompetitív játékok körében egyre divatosabbá kezd válni a crossplay engedélyezése – vagy szinte kötelezővé tétele -, ami több probléma és számos vita melegágya lett. Persze jószerivel akadnak olyan játékosok, akik örülnek a funkciónak, azért bajos lenne azt állítani, hogy minden játéknak jót tenne. Míg a Mortal Kombat és FIFA-szerű játékok esetében valóban egy remek lehetőség, addig a kompetitív lövöldék rákfenéjévé látszik válni.

Persze addig nincs probléma, amíg mindenki a saját súlycsoportjában marad. Vagyis míg a konzolosok esetében a crossplay az Xbox – PlayStation játékosok összeeresztését jelenti, viszont amint bekerül a képbe a PC, mindenki azonnal elveszti a fejét. Nem is csoda, hiszen a PC-s online puffogtatás bizony soktényezős móka, aminek csak egyik fontosabb pontja az egér és billentyűzet használata.

Tudjuk, hogy nem minden ezen múlik, lévén PC-n átlagosan nagyobb a frame rate, állítható az FOV, de még a grafikai beállítások is jóval testreszabhatóbbak. Ezzel szemben a konzolosok ellen egyetlen dolgot hoznak fel érvként mindig, ha a crossplay kerül szóba, mégpedig az aim-assistot. Valamit valamiért, szokás mondani, de az az igazság az, hogy a platformok közötti különbségek miatt ilyen formában nem túl jó dolog erőltetni, vagy kvázi kötelezővé tenni a crossplay-t – ahogyan teszi ezt az Infinity Ward a Call of Duty: Modern Warfare és a Warzone esetében.

Szerencsére bizonyos mértékben orvosolható a probléma, ugyanis mind az Xbox One, mind a PlayStation 4 hivatalosan is támogatja az egér+billentyűzet perifériát, nincsen szükség külsős megoldásokra! Mutatjuk hogyan állíthatod be!

Razer Turret, the first keyboard and mouse for Xbox One, costs ...
Kép: Business Insider

Xbox One

Az Xbox One számára a 2018 novemberi frissítés hozta el az egér és a billentyűzet támogatást. Maga az installáció egyáltalán nem bonyolult, elég csak a szabad USB foglalatokba dugnunk az eszközöket, a konzol ezután automatikusan felismeri őket, innentől kezdve használhatóak is lesznek. Viszont érdemes tudni, hogy nem minden Bluetooth alapú eszközt támogat a rendszer, így ha el szeretnéd kerülni a kellemetlen meglepetéseket, akkor érdemes vezetékessel, vagy USB alapú vezeték nélküliekkel indítanod.

PlayStation 4

A PS4 esetében sem bonyolult a dolog, sőt, szinte teljesen megegyezik a konkurencia megoldásával. Bedugod az üres foglalatokba a kiválasztott egeret és billentyűzetet, és miután jól felismerte, ki kell választani, hogy melyik profillal szeretnéd használni, és meg is vagy. Na de! A PlayStation támogatja a legtöbb Bluetooth eszközt, ehhez viszont egy apróbb, de nem bonyolultabb szeánszot kell végig csinálnod, hogy működésre bírd.

Egyszerű: menj a Beállításokba, majd válaszd ki az Eszközök (Devices) almenüt, ahol csak ki kell választanod a Bluetooth eszközöket és kezdődhet a szinkronizálás.

Ha sikerült párosítani, akkor nincs is több dolgod, csak belépni a játékba és ha szükséges, a beállításokban megváltoztatni az Input Devices-t kontrollerről egér+billentyűzetre.

FONTOS! hogy nem minden játék támogatja konzolon az egeret és a billentyűzetet, érdemes előtte utánajárnod, mielőtt beleéled magad! Szerencsére a legtöbb online kompetitív játék támogatja, a Modern Warfare és a Warzone is ezt a példát erősíti. (Azt is jó ha tudod, hogyha a játékban csupán opcionális a crossplay, akkor automatikusan PC-s játékosokkal kerülsz majd össze.)

A Halo 3 jövőhéten megjelenik végre PC-re is!

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen CoD hírről sem, akkor csatlakozz csoportunkhoz Facebookon:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva