Counter Strike

Az új anti-cheatet máris kijátszották a csalók, de legalább a normál felhasználókkal sikerült kiszúrnia a Valve-nak


Nincs OBS, nincs semmi overlayt igénylő dolog. Óriási...

Ma hajnalban élesítette a Valve az új anti-cheat rendszerét, a trusted launch-ot. Az új “anti-cheat” hasonlóan működik, mint a Valorant Vanguard-ja. Nem enged semmilyen 3. féltől származó programot használni a CS mellett. Amennyiben a felhasználó mégis szeretne ilyet használni, “-untrusted” módban kell elindítani a játékot, ami a trust factor csökkenéséhez vezet.

CS:GO Update: mostantól alapértelmezett lett a továbbfejlesztett anti-cheat!

A probléma ezzel az, hogy a csalók már a béta alatt kijátszották a trusted launch-ot:

A nagyobb baj viszont az, hogy ha valaki trusted módban akar játszani, ergo nem akar kisebb trust factoros meccseken lövöldözni, nem tudja azt normálisan streamelni, mert az OBS game capture módját egyszerűen letiltja a játék. Ehelyett screen capture módban kell nyomni, ami egyrészt sokkal energiaigényesebb a számítógép számára, másrészt pedig a néző MINDENT láthat a streamer képernyőén. Ha írnak neki, ha letabol, konkrétan mindent, amit a streamer is lát. A másik nagy probléma, hogy nem megy a discord, az MSI Afterburner, a Razer Chroma, GeForce Experience overlay, gyakorlatilag semmilyen overlayt nem lehet rátenni a játékra trusted módban.

Mondanám, hogy megérte, amennyiben tényleg nem tudnak csalni a játékban, de olyan anti-cheat sosem lesz. De jelenleg a Valve jobban kiszúrt a normális, “tiszta” felhasználóival, mint a csalókkal…

Borítókép: paddymazz

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva