Call of Duty

Óriási a baj: minden ok nélkül játékosok tucatjait bannolták – az Activision hallgat!


Nem most fordul elő először, hogy minden ok nélkül tiltanak ártatlan játékosokat...

A héten több közösségi platformon – leginkább PC-s – játékosok tucatjai arról számoltak be, hogy egyik percről a másikra – állításuk szerint – az Activision minden ok nélkül bannolta őket a Warzone-ból és a Modern Warfare-ból. Először sokan azt gondolták, hogy biztosan csaláson kaphatták őket és csupán hazugságon alapuló részvétért-szimpátiáért kezdtek páran erről posztolni, viszont a következő napokban egyre többen,

előbb csak pár százan, majd több tízezren posztoltak hasonló problémáról Redditen, Twitteren és az Activision fórumain, de a Metabro magyar Call of Duty csoportjában is sokan posztoltak a jogtalan tiltásukról. 

A játékosok tanácstalanok és joggal dühösek, mivel az Activision – ahogyan ilyenkor szokott – mélyen hallgat, ugyanis a bannolt játékosokat szinte semmilyen esetben sem tájékoztatják a tiltás miértjéről, hiába nem használt semmilyen külsős szoftvert az érintett.

Persze sokak szerint minden gond megoldódna, ha az Activision supportja végre szóba állna a játékosokkal – amit egyébként Twitteren pár fejlesztő önként jót akarva sokszor meg is tesz helyettük –, de a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű. Az utóbbi időben ugyanis újra megszaporodtak a csaláson ért játékosok, akik külön a szigorítást követően Discord szervereken aprópénzért cserébe cserélgetnek új telefonszámokat, amivel így úgy sikerül rövid időre kicselezni a kétfaktoros azonosító rendszert.

Jó, de miért tiltanak olyanokat, akik valóban nem követtek el semmit?


Nos, azért nehéz lenne megállapítani hasraütés-szerűen, hogy ki csalt és ki nem, viszont ennyi jelentést látva egészen biztos, hogy akadnak igazi csalók is köztük, de java részüknek el lehet hinni az ártatlanságukat.

Hogy miért tiltották őket is csak találgatás, de többen azt gondolják, hogy valószínűleg az Activision automata rendszere akadhatott össze játék közben valamilyen háttérben futó alkalmazással, amit véletlenül csalásnak vélt.

Ilyenek sajnálatos módon – egy automatizált AI vezérelte ellenőrző rendszerben – előfordulhatnak, ami viszont borzalmas hír azoknak, akiket tényleg “bemondásra” tiltottak. Az Activision nem arról híres, hogy a tiltásokat visszavonja, sőt, mondhatnám azt is, hogy semmi esély nincsen rá, nem fognak neked válaszolni sehol, még indoklást sem kapsz. Ha ideiglenes banról van szó, akkor meg kell várni míg feloldják, minden játékbeli cuccodat visszakapod és játszhatsz tovább, addig viszont érdemes utánajárni, hogy milyen szoftver okozhatta a bajt.

Ha valakit viszont jogtalanul permabannoltak, méghozzá olyat, aki nemcsak az idejét, de a pénzét is költötte a játékban, az óriási nagy baj! Számukra semmi esély nincs arra, hogy visszakapjanak bármit is, még akkor sem, ha sikerül visszajutni a játékba. Minden feloldott extra, megvásárolt csomag, elért eredmény törlődik!

Nem nagyon kell ecsetelnem, hogy mekkora gondot okozna, ha bizonyítottan kiderülne, hogy tévesen véglegesen kitiltottak ilyen játékosokat is. Persze az alaptalan tiltásokkal senki nem jár túl jól, de hosszú távon ez inkább a kiadót fogja sújtani, főleg úgy, hogy egyelőre látszatja sincs annak, hogy utánamennének a dolognak, vagy egyáltalán kommunikálnának az érintettekkel. Pedig gond mostanában nem kevés akad, aminek a levét végül a tehetetlen játékosok, és az amúgy is agyon frusztrált fejlesztők isszák majd meg.

Most akár 70%-os kedvezménnyel szerezhetsz meg remek PlayStation játékokat!

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen CoD hírről sem, akkor csatlakozz csoportunkhoz Facebookon:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva