Counter Strike

Erősödő CIS régió, gyengélkedő dánok – így áll a CS:GO profi mezőnye LAN-ok nélkül!


A BIG világelső lett, az Astralis pedig lassan a top10-ből is kiesik.

Érdekes grafikával szemlélteti a világranglistával kapcsolatos változásokat a HLTV. A híroldal tegnap esti Twitter-bejegyzésében a top30-as csapatok nagyobb előre-, illetve hátralépéseit láthatjuk, és több csapat sem azon az oldalon van, ahol eredetileg várnánk őket.

A járvány okozta karantén miatt LAN események nélkül maradtunk, az online éra pedig jócskán tartogatott meglepetéseket. A lista a március 2-július 6 közötti négy hónapos időszakot vizsgálja, amely alatt a német többségű BIG a 21. helyről egészen a világelső pozícióig repült.

A németeket többen azonnal kikiáltották “onlinereknek“, de azt azért érdemes megjegyezni, hogy a BIG korábban még a mostaninál is jobb ratingeket produkált LAN-on, mind csapat-, mind pedig egyéni szinten.

A tabseN-vezette csapaton kívül nagyot lépett még előre az orosz Spirit és a Hard Legion, illetve a fehérorosz Nemiga, azaz joggal jelenthetjük ki, hogy a CIS régiót illetően jót tett az online-ra váltás.

Ez utóbbit valószínűleg a Natus Vincere sem cáfolná, bár tény, hogy s1mple-ék jelenleg csak a negyedikek, de a szervezetnek – több év kihagyás után – éppen nemrég sikerült megint elérnie a világelső pozíciót.

Kevésbé örülhet két dán csapat, a márciusban még első, jelenleg éppen top10-es Astralis, illetve a nyolc helyet visszaeső MAD Lions – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Astralis-t két ember kiesése (gla1ve, Xyp9x) is súlytotta, illetve több eseményt is szándékosan kihagytak.

Nagyot esett még vissza a mousesports, amely a dobogó alsó fokáról egészen a 12. helyig csúszott vissza, illetve a tavaly Major-döntős (akkor még AVANGAR néven futó) Virtus.pro már a top20-ban sincs benne.

Természetesen nagy kérdés, hogy miképp változnak az erőviszonyok, ha újra előkerülnek a LAN-ok, remélhetőleg ez utóbbira már nem kell sokat várnunk!

Ezt már olvastad?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva