BoardGame

Megjelenésfigyelő: egzotikus madarakkal jön a Fesztáv harmadik kiegészítője


Az első magyar Dobble, a Fesztáv Óceániai madarak kiegészítője, egy nemzetközileg is elismert magyar szerző játéka vezeti a heti megjelenésfigyelőt.

A Delta Vision új belga partnerével, a Game Brewer kiadóval való együttműködésében ősszel kiadja az első magyar nyelvű játékot, a Párizst. Közlésük szerint kedvezményes áron, de korlátozottan már előrendelhető, a megjelenés pedig idén október vége.A játékban párizsi ingatlanmágnásokat alakítunk a XIX. század második felében, mikor a Fény Városának csodálatos átalakulása az 1889-es világkiállítással és az Eiffel-toronnyal csúcsosodott ki (szó szerint). Őket megszemélyesítve kell a legjobb telkeket és épületeket felvásárolnunk, hogy mi legyünk a legnagyobb a fényhozók a városban.

Párizs
  • a lapkalehelyezős-városépítős társasjáték
  • már most előrendelhető kedvezményesen, várható megjelenése: 2020. október 22.;
  • további információk.

A tavalyi év slágerjátékához, a Fesztávhoz érkezik szintén a Delta révén hamarosan újabb madárkártyacsomag-kiegészítő, mégpedig az egzotikus Óceániai madarak. Az alapból amerikai madarakkal induló játék első kiegje az Európai madarak volt.

Fesztáv – Óceániai madarak
  • a madárgyűjtő, kártyás játék második kiegészítője magyarul
  • hamarosan előrendelhető, vagyis idén valamikor meg is érkezik;
  • bejelentő Facebook-poszt.

A Gémklub Bűnügyi krónikák – Egy évezred rejtélyei: 1400 című megjelenésben négy újabb történet deríthető föl a játékhoz tartozó telefonos-tabletes applikációval az 1400-as években, tehát XV. századi környezetben. Középkori nyomozás a párizsi Notre-Dame környékén, Abelard lovagot megszemélyesítve, a rokonai, vagyis egy szerzetes, egy udvari kém, egy kereskedő és a kutyája segítségével. Extra, hogy a nyomozáshoz információt látomásokból is megtudhatunk.

Bűnügyi krónikák – Egy évezred rejtélyei: 1400
  • a történetvezérelt okospartijáték
  • 2020 negyedik negyedévében, tehát október és december között jön;
  • bővebben a játékról.

A Gémklub másik múlt heti bejelentése is – bár teljesen más, de szintén – partijáték, mégpedig az univerzális és nagyon szórakoztató Dobble legkisebbeknek szóló, Bogyó és Babócá-s verziója. Bartos Erika bombasiker mesefolyamának társasjátéka (és persze fullos merchandise-készlete) is van, de bevalljuk, egy ilyen Dobblét nem láttunk jönni, már csak azért sem, mert ez az első magyar témájú – sok egyéb mellett elég nehéz Star Wars-os és Harry Potter-es is van. Ez a Bogyó és Babócá-s kiadás viszont egyszerűsített, a szokásos nyolc helyett csak hat figura (Pihe, Baltazár, a barlangi pók, szivárványcsúszda) van egy kártyán.

Dobble: Bogyó és Babóca
  • a klasszikus gyorsasági partijáték kifejezetten magyar óvodásoknak szóló kiadása
  • szintén 2020 negyedik negyedévében, október-decemberben jön;
  • bővebben.

A Reflexshop egyetlen múlt heti magyarmegjelenés-bejelentése a Tiny Townsé volt. A tavalyi Golden Geek-jelölt játék egy könnyed, családi társasjáték. Elveszett kisállatoknak kell várost építenünk benne, hogy életben tudjanak maradni a kegyetlen ragadozók uralta vadonban. Építészmesterek vagyunk benne, és egyedül is játszhatjuk (illetve maximum hatan), bár egyedül ehhez inkább gyerekek fognak leülni, ami nem rossz opció elcsigázott szülőknek, hiszen elvan a gyerek, ha játszik…  10 éves kortól ajánlják, ami az általános tapasztalat szerint azt jelenti, hogy már 7-8 évesek is simán játsszák és élvezik, és túl sokáig sem tart, amennyiben a kiadó 45 percesre tesz egy partit.

Tiny Towns

 

A Compaya bejelentése a múlt héten az utolsó napra, vasárnapra esett. Mint írják, “ha minden jól megy, kevesebb, mint egy hónap múlva érkezik magyar nyelven” nemzetközileg is elismert, magyar szerzőtől, Turczi Dávidtól a Kitchen Rush, mely egy Board Game Geek-toplistás, családi játék, 2-4 fő részére. Valós idejű kooperatív játékról van szó, gasztrós tematikával. A doboz hátoldalán ez lesz: “A barátaiddal vettetek egy éttermet, Ti feleltek a vagyonáért és a sikeréért. Csak a legjobb hozzávalókat, friss fűszernövényeket használjatok, és ne várakoztassátok meg a vendégeiteket! Az éttermetek egy 8 részes kampány során kis étkezdéből elegáns étteremmé fog válni, ha jól dolgoztok. Egyre bonyolultabb feladatokkal kerültök szembe, és az új vendégek elvárásai is jóval nagyobbak lesznek.”

Kitchen Rush
  • a családi kooperatív társasjáték
  • 2020 augusztusában jelenik meg;
  • bővebben.

 

 

Társasjáték-megfejtések és általános népszerűsítés a podcast-sorozatunkban, a Játék nem játékban:

“Gondolkodó emberek lesznek, akik történelmi játékokkal játszanak”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva