Gaming

Idén úgy jelenik meg a PES 21, ahogy a Fifának már évek óta kellene!


Idén végre bebizonyosodhat, hogy valóban semmi értelme minden évben teljes áron megjelennie egy sportjátéknak.

Hosszú-hosszú évek óta húzódik a világ két futball videojátéka, a PES és a FIFA közötti rivalizálás, amiből a legtöbb területen rendre az EA játéka jön ki győztesen.

A FIFA mind anyagilag, mind technikailag jobban teljesít, de ez nem jelenti azt, hogy a PES (ami időközben eFootball PES lett) egy rossz játék lenne, sőt, nem pejoratív értelemben pont az elmaradottságának, lemaradásának köszönheti azt, hogy egy jobb, szórakoztatóbb játék. 

Mind a két játék minden évben csupán apróbb változtatásokkal jelenik meg, emiatt a rövid fejlesztési idő miatt pedig az igazi folytatást 4-5 évente kapnak a játékosok. Ez nyilván azért probléma, mert minimális upgrade mellett teljes áron értékesítik a sokszor csak újracsomagolt részeket, ami a FIFA esetében még nagyobb probléma,

ugyanis a kiadó csak az Ultimate Team kártyagyűjtögetős játékmódjában a tényleges eladások sokszorosát keresi meg a szerencsejátékos formulára alapozott pakk vásárlós-bontogatós rendszerével úgy, hogy a játék sokszor rosszabb, mint amilyen az előző évi volt.

Hamarosan Angliában is betilthatják a loot boxokat – és erről nagyrészt egyetlen cég tehet!

Nos, a napokban a Konami bejelentette, hogy idén teljesen szakítanak az eddigi formulával, és rendhagyó módon fog megjelenni a PES 21.

A következő játék hagyományos formában nem fog boltokba kerülni, hanem a PES 20 kap majd egy nagyobb frissítést, amivel teljesen beimplementálják a 21 változtatásait.

Szinte hihetetlen még leírni is, ugyanis az EA és a Konami focis videojátékos történelmében annak ellenére sem történt még ilyen, hogy játékosok tucatjai könyörögnek érte már hosszú évek óta. De ez nem minden, ugyanis a japán kiadó azt is hozzátette, hogy nem csak a megjelenés lesz példamutató, hanem a PES 21-re való felfrissítés jóval olcsóbb is lesz, mint a klasszikus lemezes megjelenés.

Tegyük hozzá, hogy a kiadónak sok választása már nem igen van, köszönhetően az EA-nek, ami valós fejlesztések helyett inkább a piaci monopol helyzet kialakítására törekszik. Ez azt jelenti, hogy más fejlesztőket lehetetlenít el, így a potenciális játékosok opció nélkül maradnak. Mindezt teszi természetesen a virtuális megjeleníthetőség jogainak teljes elorzásával, ami miatt a PES-ben kevés kivétellel alig találunk csapatokat a valódi nevükön. Pár napja ugyanis az is kiderült, hogy a FIFA riválisa újabb klubcsapatok szerepeltetésétől esett el, ezzel pedig a legminimálisabbra csökkent a játék klub repertoárja.

A Konami természetesen és szerencsére nem adja fel, így azt is bejelentették, hogy a PES 22 már az Unreal Engine-nel készül majd, aminek köszönhetően eddig soha nem látott részletességgel alkothatják meg a jövőre megjelenő játékot, ami már az újgenerációs konzolokra lesz optimalizálva.

Az idei döntésük – még ha több szempontból is kényszerű – példamutató lehet, amivel tulajdonképpen az évente teljes áron való megjelenés teljes fölöslegességét is bizonyítják, még ha az időzítés nem épp a legszerencsésebb, így a generáció és a motorváltás hajnalán. Az viszont egészen biztos, hogy a brutális nyereséggel számoló Electronic Arts közel hasonlót sem fog meglépni és nem csak idén, de valószínűleg a jövőben sem.

Pedig ha a játék élvezhetővé tétele mellett valamivel tudnának javítani a kitüntetett “Világ legrosszabb videojátékos kiadója” megítélésen, akkor az talán pont ez a megjelentetési forma lenne.

Egy játékos a szülei összes félretett pénzét – 1,5 millió forintot költött el a Fifa 20 pakkokra!

Ha nem akarsz lemaradni semmilyen hasonló hírről, akkor csatlakozz ehhez a remek közösséghez Facebook-on:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva